Özel Okullardan Devlet Okuluna Geçiş Yasak Mı?  « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Özel Okullardan Devlet Okuluna Geçiş Yasak Mı? 


Covid-19 salgını sürecinde özel okullardan okuyan çocukların kayıtlarının devlet okula alınmasını isteyen çok fazla vatandaş olmaya başladı. Hükümet ise aldığı yeni karar ile nakilleri yasakladı.

2019 yılının aralık ayında Çin’de ortaya çıkan ve o dönemde beri etkisi devam eden Covid-19 salgını tüm dünyayı hem sosyal hem de ekonomik olarak etkiliyor. Salgın insanların sosyal alanlarını kısıtlamanın yanı sıra ekonomileri üzerinde de sarsıcı bir etki bırakıyor. Alınan önlem kararları ile birçok iş yerinin de kapatılması ekonomik süreçleri daha sıkıntılı hale getiriyor. Vatandaşlar ise bu soruna bireysel olarak çözümler bulmaya çalışıyor.

Devlet Okullarına Yapılan Nakil İşlemleri Arttı

 

Covid-19 salgınında ikinci dalganın gelmesi ve vaka sayılarının artması ile geçen hafta yeni önlem kararları alındı. Covid-19 ile mücadele kapsamında alınan bu kararlarla birçok iş yeri kapatıldı. Normalleşme süreciyle beraber iş bulmaya ve çalışmaya başlayan birçok vatandaş ise yeniden işsiz kaldı. Salgına yönelik alınan önlemlerin vatandaşları ekonomik olarak kötü etkilemesinin sonuçlarından biri ise özel okullardan devlet okullarına nakillerin artması oldu.

Salgın ile beraber ekonomik durumu zayıflayan vatandaşlar, çocuklarının kayıtlarını özel okullara almaya başladı. Online eğitime geçilmesi ve özel okul taksitlerinin ödenemeyecek olması vatandaşları bu kararı almaya mecbur bıraktı. Bununla beraber özel okullardan devlet okuluna yapılacak geçişlerle ilgili hükümet yeni bir karar aldı. Özel okuldan devlet okuluna nakil yasaklandı.İlk ve Orta Öğretim Nakil İşlemlerinin Durması Tepki Topladı

Birçok vatandaşın nakil işlemlerine başladığı bugünlerde hükümet özel okuldan devlet okuluna nakil yaptırmayı yani geçişi yasakladı. İlkokullarda bugün itibari ile son bulan nakil işlemleri ortaokullarda da cuma günü son bulacak. Artık nakil işlemleri onaylanmayacak. Devletin nakil işlemi ile ilgili aldığı karar ise ekonomik olarak zorlanan vatandaştan tepki topladı.