Özel bankalar faizleri düşürecek mi? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Özel bankalar faizleri düşürecek mi?

Merkez Bankası’nın politika faiz oranlarını yüzde 16’ya kadar çekmesi sonrası 3 kamu bankası Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar değişen oranlarda indirime gitti. Faizlerdeki indirim sonrası gözler özel bankalara çevrildi.

Bu haber 25 Ekim 2021 - 8:29 'de eklendi ve 120 kez görüntülendi.

Merkez Bankası’nın politika faiz oranlarını yüzde 18’den yüzde 16’ya kadar çekmesi sonrası asıl hedef olan ticari kredi faiz oranlarının düşürülmesi için kamu bankaları girdi.

Ekonominin en büyük sorunu olan enflasyonun daha da artmaması için tüketici kredilerinde vade kısıtına gidilerek buradaki artışı istemeyen ekonomi yönetimi politika faiz indiriminin ticari kredilere yansıtılarak ekonominin canlandırılmasını hedefliyor.

FAİZLERDE DÜŞÜŞ BAŞLADI

Bu doğrultuda yola çıkan kamu bankaları ticari kredilerdeki indirimin fitilini ateşledi.

Kamu bankaları kurumsal kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar indirim yaptığını duyurdu.

Kamu bankaları konut kredileri faiz oranlarında 1 milyon TL, altı tutarlarda yüzde 1,29, 1 milyon TL üzerindeki tutarlarda yüzde 1,34 faiz oranları uygulayacak.

GÖZLER ÖZEL BANKALARDA

Faiz artışlarını anında kredilere yansıtan özel bankaların, kamu bankalarının uygulamaya koyduğu 200 bazlık faiz indirimi sonrası yapacağı hamle merak ediliyor.

Geçtiğimiz yıllarda Merkez Bankası’nın faizleri düşürmesi ve sonrasında kamu bankalarının başlattığı faiz indirimlerine sesiz kalan özel bankalar, kamuoyundan çok fazla tepki çekmişti.

Kamu bankalarının indirimi sonrası tüm gözlerin özel bankalara çevrildiği bu günlerde bankaların indirimleri edip etmeyeceği ise merak ediliyor.

BİNLERCE TL VATNADAŞIN CEBİNDE KALACAK?
Özellikle konut kredilerinde yapılan faiz indirimi sonrası vatandaşın omzundan binlerce TL’lik faiz yükü kalkacak.

Kamu bankalarının 1 milyon TL altı tutarındaki konut kredisi faiz oranları yüzde 1,29 düşürmesi sonrası 500 bin TL’lik bir kredide 63 bin TL vatandaşın cebinde kalacak…

Web Banner

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Web Banner

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN