Otomobillere ÖTV indirimi gelecek mi? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Otomobillere ÖTV indirimi gelecek mi?

Bu haber 05 Ekim 2022 - 18:25 'de eklendi ve 122 kez görüntülendi.

ÖTV indirimiyle ilgili gündemden son gelişmeler yakından takip ediliyor. ÖTV indirimine yönelik araştırmalar sürmeye devam ederken, otomobil satışlarında da yaşanan gözle görülür düşüş sektörde yer alan vatandaşlar tedirgin ediyor.

Yüzde 45 ÖTV’ye tabi bir otomobilin bugünkü ÖTV oranı yüzde 80 olması nedeniyle otomobil fiyatları cep yakmaya başladı. Peki, ÖTV indirimi gelir mi? Otomobillere ÖTV indirimi gelecek mi?

TESK BAŞKANI’NDAN ÖTV İNDİRİMİ TALEBİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ticari araçlar için ÖTV indirimi talep etti. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, ulaşım sektöründeki esnafın sorunlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Sektörde faaliyet gösteren esnaf için ticari araçlarda bir defaya mahsus ÖTV indirimi yapılmasını talep eden Palandöken şunları kaydetti:

“Otomobildeki kur artışı yüzde 100’ün üzerinde. Bu durumda daha önce yüzde 45 ÖTV’ye tabi bir otomobilin bugünkü ÖTV oranı yüzde 80 oldu. Daha da ötesi, vergisiz fiyatı 200 bin liranın altında otomobil kalmadığı için en düşük ÖTV oranı yüzde 80’e çıktı. Bu da araç fiyatlarının ekstra artmasına sebep oluyor. 2015’te olduğu gibi ticari araçlar için yeniden bir defaya mahsus ÖTV indirimi getirilmeli.”

VATANDAŞIN ÖTV BEKLENTİSİ SÜRÜYOR

Ağustos ayında ikinci el otomobillere getirilen 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı, yatırım amaçlı alımların önünü kesmiş olsa da, bu sefer de artan fiyatlar yüzünden aylardır bayilerde araç bulamayanların sıfır otomobile erişimi zorlaştı.

Araç alımlarında BDDK’nın getirdiği kredi sınırı ve kredilere erişimde yaşanan sıkıntılar da otomobil alımını zorlaştıran diğer etkenler arasında.

Bu sebepler tüketicinin ÖTV güncellemesi ile fiyatların düşeceği ve otomobile erişimin kolaylaşacağı yönünde bir beklenti içerisine girmesine yol açtı.

Web Banner

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Web Banner

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN