Örselemeden ifade alma odaları « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Örselemeden ifade alma odaları

İki yıl önce cinsel istismar ve şiddet mağduru kadın ile çocukların örselenmeden ifadelerinin alınabilmesi için 61 adliyede özel olarak kurulan adli görüşme odaları (AGO) 81 ile yaygınlaştırılacak. AGO’larda bugüne kadar 12 bin 326 görüşme gerçekleştirildi.


Web Banner

İçişleri Bakanlığı’nın beş bakanlık ve Diyanet ile 75 maddelik kadına yönelik şiddetle mücadele protokolü imzalamasının ardından Adalet Bakanlığı da uygulamadaki sorunların çözümüne dönük çalışmalara hız verdi.

İki yıl önce cinsel istismar ve şiddet mağduru kadın ile çocukların örselenmeden ifadelerinin ön görüşme sonrası alınabilmesi için 61 adliyede özel olarak kurulan adli görüşme odaları (AGO) bu yıl 81 ile yaygınlaştırılacak. AGO’larda soruşturma ya da kovuşturma aşamasında mağdurların ifadeleri, sanık ile yüz yüze gelmeden, uzmanlar eşliğinde alınıyor.

Adliyelerdeki ‘Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet Büroları’ da Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak. Kadına şiddet vakalarına bu bürolardaki uzman savcılar bakacak. Şiddet savcıları başka işle görevlendirilmeyecek.

Web Banner
Web Banner