Önlemlere uyulmazsa salgın 7-8 ay sürer! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Önlemlere uyulmazsa salgın 7-8 ay sürer!


Web Banner

Dünyada birçok ülkeye yayılarak ölümlere yol açan koronavirüsün seyri hakkında değerlendirmeler yapan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, değişken bir süreç içerisinde olduğumuzu ve virüsün önüne geçilmesinin vatandaşların sosyal izolasyonu ne ölçüde sağlayabileceğine bağlı olduğunu açıkladı. Gerekli önlemler yüksek oranda sağlanabildiğinde birkaç ay içerisinde de salgının yavaşlayabileceğini söyleyen Prof. Ceyhan, tedbirler alınmazsa bu sürecin uzayarak 7-8 ay hatta belki daha da uzun sürebileceğini belirtti.

Korona virüsün yaygınlaşma sürecini değerlendiren Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, vatandaşların bireysel olarak hijyen ve temizliklerine dikkat etmesi gerektiğini ve sağlık görevlilerince belirtilen tedbir ve kurallara uygun davranmasının önem taşıdığını söyledi.

“AŞILARIN KULLANILIR HALE GELMESİ EN AZ 1 YIL SÜRER”

Aşı çalışmalarının sürdüğünü hatırlatan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bu süreçte aşının geliştirilmesinde garanti vermenin mümkün olmadığını belirterek, geliştirilse bile uygulanabilir ve üretilebilir hale gelmesinin en az 1 yıl süreceğinin altını çizdi.

Kovid-19’un hızlı bir yayılım gösterdiği belirten Prof. Ceyhanaynı zamanda Sars ve Mers ile kıyasladığında daha bulaşıcı olduğunu belirtti.

SuperHaber

Web Banner
Web Banner