ÖNDER’DEN KARTAL İMAM HATİP AÇIKLAMASI! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

ÖNDER’DEN KARTAL İMAM HATİP AÇIKLAMASI!


Web Banner

İmam hatip okulları, devlet tarafından açılmış ve ülkenin diğer okulları gibi Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı faaliyet gösteren eğitim kurumlarıdır. Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Ziya Selçuk’un bir televizyon programında, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunlarına ilişkin soruya verdiği yanıt, sosyal medyada ve medya organlarında imam hatip camiasını üzen yorumlara kapı aralamıştır. Sayın Bakanın, sanki imam hatiplerin ehliyetsiz ve liyakatsiz bir şekilde bir yerlere getirildiği şeklinde yorumlanan ve polemik konusu olan sözleri bizleri derinden üzmüş ve hayal kırıklığına uğratmıştır.

Oysa sözü edilen Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu yıl LGS sonuçlarına göre 500 tam puan ile 1,17 yüzdelik dilim arasından öğrenci kabul etmiştir. 2019 yılı YKS sonuçlarına göre de Türkiye genelindeki imam hatip okullarından mezun 130 öğrencimiz ilk bin arasında yer almıştır. Öncelikle şunu vurgulamak isteriz ki; böyle bir tartışmada evlatlarımızın bu büyük başarılarının göz ardı edilmesine ve üzülmelerine asla müsaade etmeyiz.

İmam hatip liseleri, özellikle fen ve sosyal bilimler, hafızlık, dil, spor ve sanat projesi uygulayan proje okulları ile ülkemizin gözbebeği olan eğitim kurumları arasında yer almaktadır. Kaliteli bir ortaöğretimden sonra mezun gençlerimiz iyi üniversitelerde okumakta ve iş hayatlarında da önemli yerlere gelmektedir. Bu noktadaki hassasiyetimiz ve temel ilkemiz ise geçtiğimiz Eylül ayında düzenlediğimiz 16. İmam Hatipliler Kurultayı’nda da deklare ettiğimiz gibi ‘ehliyet ve liyakat’tir.

Sadece imam hatip mezunları değil, iyi eğitim almış, bilinçli, erdemli ve başarılı tüm gençlerimiz hem ülkemizin geleceğine hem de tüm dünya Müslümanlarına ve insanlığa hizmet edeceklerdir. Hedefimiz çocuklarımızla, gençlerimizle birlikte daha iyi yarınlardır.

Web Banner
Web Banner