Okullardan dezenfektan parası mı istedi? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Okullardan dezenfektan parası mı istedi?


Web Banner

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, okullara dezenfektanı kimin temin edeceğine ilişkin TBMM’ye, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması için bir soru önergesi verdi.

Kaya, TBMM’ye verdiği soru önergesinde, basında yer alan bazı haberlerde, Milli Eğitim Bakanlığının okullar için satın aldığı ‘otomatik sensörlü dezenfektan cihazlarının’ bedelini okul idarelerinden talep ettiği iddialarının doğru olup olmadığını sordu.

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünün talimatıyla, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin okul idarelerine gönderdikleri mesaj ile otomatik sensörlü dezenfektan cihazlarının fatura bedelinin ivedi bir şekilde, verilen IBAN numarasına yatırılmasının talep edildiği de iddialar arasında yer almaktadır.” diyen Kaya, “Bu iddialar doğruysa; Adana ili ile mi sınırlıdır? Yoksa bütün ilerimizi mi kapsamaktadır?” diye sordu.

Kaya, soru önergesinde “Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili bakanlıkların sorumluluğunda olan dezenfektan alımı, okul idarecilerinden ve Okul Aile Birliklerinden talep edilmesi kanuna aykırı değil midir?” dedi.

“Okul idareleri ve Okul Aile Birlikleri tarafından dezenfektan bedelleri ödenmeyen okullarımızın hijyen ihtiyaçları nasıl karşılanacaktır?” diyen Kaya, herkesin ortak endişesini dile getirdi. Haziran ayında yapılacak LGS, YKS ve diğer sınavları da hatırlatan Kaya, “Bu sınavlarında hijyen nasıl sağlanacaktır?” dedi.Sınavlarda öğrencilere dağıtılacağı açıklanan maskelerle ilgili endişesini de dile getiren Kaya, maskelerin dağıtılmasına ilişkin aylardır yaşanan soruları hatırlatarak,

“Sınavlarda öğrencilere dağıtılacak maskeler ücretli mi olacak? Okullara zamanında ve yeterli sayıda maske dağıtımı yapılmış mıdır?” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın soru önergesi şöyle:

Basında yer alan bazı haberlerde, Milli Eğitim Bakanlığının okullar için satın aldığı otomatik sensörlü dezenfektan cihazlarının bedelini okul idarelerinden talep ettiği iddia edilmektedir.

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünün talimatıyla, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin okul idarelerine gönderdikleri mesaj ile otomatik sensörlü dezenfektan cihazlarının fatura bedelinin ivedi bir şekilde, verilen IBAN numarasına yatırılmasının talep edildiği de iddialar arasında yer almaktadır.

İddialar arasında, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü KDV dahil 1.675 TL olan cihaz bedelinin ödenmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlerini, İlçe Mille Eğitim Müdürleri de okul yöneticilerini görevlendirdiği yer almıştır.

Bu bilgiler kapsamında;

1. Okul idarecilerinden dezenfektanın maliyetinin talep edildiği iddiaları doğru mudur?

2. Bu iddialar doğruysa; Adana ili ile mi sınırlıdır? Yoksa bütün ilerimizi mi kapsamaktadır?

3.Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili bakanlıkların sorumluluğunda olan dezenfektan alımı, okul idarecilerinden ve Okul Aile Birliklerinden talep edilmesi kanuna aykırı değil midir?

4. Okul idareleri ve Okul Aile Birlikleri tarafından dezenfektan bedelleri ödenmeyen okullarımızın hijyen ihtiyaçları nasıl karşılanacaktır?

5. Haziran ayında yapılacak LGS, YKS vb. sınavlarında hijyen nasıl sağlanacaktır?

6. Sınavlarda öğrencilere dağıtılacağı açıklanan maskeler ücretli mi olacak?

7. Okullara zamanında ve yeterli sayıda maske dağıtımı yapılmış mıdır?

Web Banner
Web Banner