Okullarda EK kitap Rantı ! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Okullarda EK kitap Rantı !


Web Banner

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere ücretsiz kitap dağıtılmasına rağmen bazı okul ve öğretmenler, öğrencilerden Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim kitaplarını eksik bulduğu gerekçesiyle ‘kaynak kitap, ek kitap’ adı altında yardımcı ders kitabı istiyor.

Veliler konudan şikâyetçi olurken, Kitabı alamayan öğrenciler sınıfta mahcup olduğunu, öğretmenler müfredatı milli eğitim kitabı yerine ek kitaptaki dersten işlediğini, haliyle kitabı alamayan öğrenci sınıfta ders işlenirken dersi takip etmekte zorlandığını belirtiyorlar. Bu durum karşısında bazı veliler, öğretmen ve okul idarelerine tepki gösteriyor.

Tüm okullarda olduğu gibi Sultan murat ortaokulunda Devletimiz ders kitaplarını bedava veriyor. Peki bu rant kimin işine yarıyor ek kitap aldırmak

Sultan murat ortaokuluna giden öğrencinin velisi bize aktardığı olay ürpertici boyutları;

ÖĞRENCİ VELİSİNİN BEYANIN AYNEN YAYINLIYORUZ…

Sultan murat ortaokulunda kitaplar satılıyor. Okul yayınevi ile anlaştığı için bu kitaplar kırtasiyede satılmıyor. Piyasa değeri 60 tl olan kitaplar 90 tl ye kadar satılıyor. Okul müdürümüze sorduğumuzda, Kitap alımlarının zorunlu olmadığını, ancak milli eğitim bakanlığının vermiş olduğu kitapların yetersiz kaldığını, eba programında yetersiz olduğunu, velilerin bu kitapları almadıkları takdirde öğrencinin derslerde geri kalacağını ve mesuliyetinin okulda olmayacağını belirtti.

Okulda neden fahiş fiyatlara kitap sattıklarını sorduğumuzda ise; milli eğitim bakanlığının okullara parasal yardım yapmadığını, bağışları ve kitap satışlarını yapmasalar tuvaletlerin pislik içinde olacağını belirttiler. veliler ise bu tür cevaptan dolayı devletimizi okullara bakım yapmadığından dolayı suçluyorlar..

YASAK OLMASINA RAĞMEN NEDEN BAKANLIK TARAFINDA YAYINLANAN KANUNA UYULMUYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği “Öğrencilere Aldırılmayacak Kitaplar” başlığı altında yer alan 37.maddesinde; “Bakanlık tarafından belirlenmeyen ders kitapları ile okutulacak diğer eğitim araçları öğrencilere aldırılamaz.” denilmektedir.

Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, 25.09.2018 tarih ve 17411997 sayılı yazıları ile; “İlgili mevzuat hükümlerine uyularak Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmen ve öğrencilerimize dağıtımı yapılan ders kitapları dışındaki diğer yardımcı materyallerin; okullarda/kurumlarda reklam ve tanıtımının yapılmasına izin verilmemesi, öğrencilerimize aldırılmaması, kullanımı konusunda zorlayıcı tutum içerisinde bulunulmaması ve velilere maddi külfet oluşturacak uygulamalardan kaçınılması, yönetici ve öğretmenlerimizin bilgilendirilmeleri ve aksi uygulamalarda bulunanlar hakkında gerekli idari işlemlerin yapılması için Valiliğinizce her türlü tedbirin alınması hususunda…” açıklamasıyla tüm valilikler uyarılmıştır.

Web Banner
Web Banner