Okullar ne zaman açılacak? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Okullar ne zaman açılacak?

2021 Okulların açılacağı tarih, son gelişmeler ile veliler ve öğrenciler tarafından takip ediliyor. İkinci dönem için takvimi açıklayan Milli Eğitim Bakanlığı ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacağını duyurdu.


Web Banner

Yüz yüze eğitim tarihi ise vaka sayısının durumuna göre netleşecek. Prof. Dr. İlhan konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede yüz yüze eğitim için 15 Şubat sonrasını işaret etti.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR?

Bakanlık yaptığı açıklamada 25 Ocak Pazartesi günü başlayacak yarı yıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresinin de eklendiği bildirildi. 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak.

15 TATİL NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığınca, yapılan açıklamada İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam edeceği açıklandı. Yapılan açıklamaya göre okullar 22 Ocak Cuma gününe kadar yüz yüze eğitime geçmeyecek.

 

TOPLUM BİLİMLERİ KURULU ÜYESİ AÇIKLAMA YAPTI

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’dan ”Koronavirüs önlemleri nedeniyle getirilen kısıtlamalar ne zaman kalkar?” sorusuna yanıt geldi. Sokak kısıtlamalarının etkisinin çok güçlü olduğunu gözlemlediklerini belirten İlhan, “Hasta sayısı yaklaşık 1 aylık süreçte 7 binden 1500 civarına düştü. Aşının ilk dozunun yapılacağı zamanı 15 Ocak gibi düşünsek, ikinci doz 28 gün sonra yapılacak, buna göre 15 Şubat sonrasında kısıtlamaların kaldırılmasını düşünmek daha uygun olacaktır” dedi. Prof. Dr. İlhan, hasta sayısı binin altına düşerse okulların da açılabileceğini belirtti.

Web Banner
Web Banner