Okul servis ücretleri ödenecek mi? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Okul servis ücretleri ödenecek mi?


Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinde Bilim Kurulu ile görüşüp okullar da Eğitime verilen aranın uzatılmasını istediklerini söylemişti.

Coronavirüs tedbirleri çerçevesinde alınan okullara ara verilmesi uygulaması Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Bilim Kurulu  tolantısı sonrası yaptığı açıklaması ile 30 Nisan 2020 tarihine kadar uzatıldı.

SERVİSLERİN DURUMU NE OLACAK?

Okullar da Eğitime verilen aranın uzatılması ile beraber Öğrencilerini okul servisi ile gönderen velilerin servis ücretlerini ödeyip ödemeyeceği sorusu cevap bekliyor.

Zaten sıkıntıda olan servis esnafının zor durumda kalmaması için yetkililerin gerekli adımları ivedilikle atması gerekiyor.


Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin bu bu hususa açıklık getirmesi hem servis taşıma işi yapan firmaların hem de velilerin bu hususta nasıl bir yol izleyeceği husunda önem arz etmekte.

OKUL YÖNETMLERİ NE YAPACAK?


Ayrıca okul yönetimlerinin sıkıntıya girmemeleri ve veli ile servis taşımacılığı yapan firmaların da karşı karşıya gelmesinin önüne geçilecektir.


Servis taşımacılığı yapan firmaların da mağdur olmaması için bakanlık yetkililerinin gerekli adımları atacağına inanıyoruz.

KAYNAK: http://kamudanajans.com/