Okul müdüründen ‘Şehit’in Aziz hatırasına saygısızlık! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Okul müdüründen ‘Şehit’in Aziz hatırasına saygısızlık!


Web Banner

Esenyurt Sultan Alparslan Ortaokulunda İç güvenlik harakatında 2018 yılında Diyarbakır’da şehit olan Erzincan’lı Binbaşı Ümit ÇELİK adına yapılan kütüphane yeni gelen okul müdürü tarafından öğretmenler odasına çevrilmiş şehitin Aziz hatırasına saygısızlık yapılmıştır.

Okulda birçok boş olan bulunmasına rağmen şehidin ismi verilen kütüphanenin öğretmenler odasına çevrilmesi Şehit yakınlarını derinden üzmüştür.

Açılışını İlçe Milli Eğitim Müdürü ve dönemin okul idarecileri tarafından yapılan kütüphanenin yapım masrafları şehidin yakınları tarafından karşılanmış olup değişiklik yapılırken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bilgi bilgi verilmemiş tamamen idarenin kendi tasarrufuyla şehidin ismi okuldan kaldırılmıştır.

Müdür bey Şehidimiz en küçüğü bir yaşında üç evladını yetim bırakırken, sizin bu tutumunuz en basit tarifiyle iş güzarlık bir adım sonrası ise malumdur.

Okul müdürüne sormak istiyoruz…

Devasa bir binada öğretmenler odası yapacak başka bir oda yokmuy du?

Şehit yakınları rencide olabileceğini düşünemeyecek kadar izan’dan yoksun bir tutum sergileyerek onları üzme hakkını nereden alıyorsunuz?

Kütüphaneye Şehit isminin verilmesi sizi rahatsız mı etmiştir?

Okulda daha büyük ve öğretmenler odasına müsait alanlar var iken ,niçin Şehit isminin verildiği  Kütüphaneyi öğretmenler odasına çevirdiniz?

Kütüphaneyi iptal ederken İlçe Müdürlüğüne bilgi vermeyecek kadar hiyararşik yapıyı yok sayma cesaretini nereden alıyorsunuz?

Esenyurt Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim müdürlüğü okullarda fazla idare odalarını  derslik ve kütaphaneye dönüştürmeye çalışırken sizin bu uygulamanızın anlamı nedir?

 

 

Web Banner
Web Banner