Oktay’dan Uzman Öğretmen Maaşlarına İlişkin Açıklama « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Oktay’dan Uzman Öğretmen Maaşlarına İlişkin Açıklama

2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri TBMM’de bugün itibarıyla başladı. Genel Kurulda 2023 yılı bütçesine ilişkin sunumu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay gerçekleştirdi.


Web Banner

2023 yılı bütçesine ilişkin sunum yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, bugün açıklanan enflasyon verilerine ilişkin enflasyonda düşüşün yaşandığını söyledi. 2023 yılı bütçesinde ise yatırım ve istihdam hedefli bir tasarı oluşturduklarını belirtti. Ayrıca uzman öğretmen maaşlarına yönelik de öğretmenlerin uzman öğretmen olduklarında maaşlarında 2023 yılında yaklaşık 2.250 lira, başöğretmen olduklarında ise yaklaşık 4.500 lira alacaklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın açıklamalarından satırbaşları ise şu şekilde:

”Gazi meclisimizin çatısı altında toplanarak milletimize şeffaf bir şekilde sunacağımız bütçe görüşmelerinin hayırlı olmasını diliyorum.

İçeriden ve dışarıdan maruz kaldığımız engeller işimizi zorlaştırsa da engellenemedi. Kararlılığımız daha da kuvvetlendi. Türkiye için büyük düşünüyor, devrim niteliğinde atacağımız adımlar için heyecan duyuyoruz.

Bütçe teklifimiz adil ve sosyal içerikli. Bütçemiz kalem kalem genci yaşlısı 85 milyonun bütçesi.

Yatırım ve istihdam hedefli bir bütçe hazırladık. Bütçemiz terör bataklığını kurutan Türkiye’nin bütçesidir. Bütçemiz milli muharip uçağın, KIZILELMA’nın bütçesidir. Bütçemiz girişimciyi ve yatırımcıyı teşvik edecek.

ABD merkez bankası faiz artışının azalacağını belirtti. Dünya ekonomisinin 2023 yılında yüzde 3,22 büyümesi bekleniyor. Büyüme cephesindeki benze tespitler diğer uluslararası kurumlar tarafından da yapılıyor. Sertleşen koşullara rağmen OECS yüzde 5,7 büyüme bekliyor. Başta ABD-Çin ihtilafı olmak üzere yoğunlaşan üretim merkezleri yeterli kalmamıştır. Türkiye rekabet avantajlarını en iyi şekilde değerlendirmektedir.”

UZMAN ÖĞRETMEN MAAŞLARI
”Öğretmenlerimiz, uzman öğretmen olduklarında maaşlarında 2023 yılında yaklaşık 2.250 lira, başöğretmen olduklarında ise yaklaşık 4.500 lira artış olacaktır.”

Web Banner
Web Banner