Öğretmenler Denklik İstiyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Öğretmenler Denklik İstiyor


Web Banner

Özel eğitim ve rehabilitasyon öğretmenlerinin sorunları her geçen gün daha da artıyor. Maaşları düşük, tatilleri çok az, ders saatleri fazla ve mobbinge maruz kalıyorlar. Konu ile ilgili bardağı taşıran son damla ise Ankara’da bir öğretmenin kurum yetkilileri tarafından darp edilmesi oldu.

Öğretmenler kamudaki meslektaşları ile her yönden denklik istiyor. Atanamamak, sözleşmeli ve ücretli adı altında derse girmek, düşük ücret almak gibi sorunlarla mücadele eden öğretmenler aynı zamanda şiddetle de başa çıkmak zorunda kalıyor.

Çalışma Şartları Zorlaşıyor

Sayıları 30 bini aşan özel eğitim ve rehabilitasyon öğretmenleri öğretmen dertleri konusunda her geçen gün daha fazla sorun ile karşılaşıyor. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda görev yapan bu öğretmenler, engelli öğrencilere destek eğitimi veriyor.

Okul öncesi, çocuk gelişimi ya da sınıf öğretmenliği mezunu olan bu öğretmenler kendileri için verilen Özel Eğitim Alanında Destek Eğitimi Verecek Uzman Öğretici Yetiştirme Kurs programını tamamlamak zorunda bulunuyor. Bu eğitim sonrasında öğretmenler özel kurumlarda görev alabiliyor. Fakat MEB tarafından mali olarak da desteklenen u kurumlar öğretmenler için oldukça zorlu çalışma koşulları sunuyorlar. Tatiller konusunda ya da öğretmen maaşları konusunda öğretmenlere zorunluluklar sunuluyor.

Yöneticiler Tarafından Mobbing

Zorlu çalışma koşulları ile mücadele eden öğretmenler aynı zamanda yöneticiler tarafından mobbinge uğruyor. Özel eğitim ve rehabilitasyon öğretmenlerinin yaşadıkları sorunlar bizzat öğretmenler tarafından dile getiriliyor. Ceyhun B. 9 yıl boyunca özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışan bir öğretmen olarak çalışma şartlarının zorluklarını anlattı. Özel eğitim öğretmenlerinin zorluklar ile mücadelesinde yanlarında pek çok kişi de yer almıyor. Sigortaların düşük yatırılmasından yıllık iznin kullanılmamasına kadar pek çok sorun öğretmenler tarafından dile getiriliyor.

Meslek Kanunu Kapsamına Alınmalı

Rehabilitasyon öğretmenleri için oluşan bu sorunların çözülmesi için öğretmenler destek bekliyor. Yaşadıkları sorunlar ile ilgili imza kampanyası düzenleyen öğretmenler, soysal medya üzerinden de sorunlarını dile getirmeye çalışıyor. Rehabilitasyon öğretmenleri sorunları için diğer meslektaşları gibi meslek kanunu kapsamına alınmak istiyor. Bütün öğretmenlerin aynı çatı altına alınmasını ve eşit haklara sahip olmasını istiyorlar.

Web Banner
Web Banner