Yeni Akit’ten öğretmenevinde kumar iddiası! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Yeni Akit’ten öğretmenevinde kumar iddiası!


Web Banner

Yeni Akit gazetesi, Yeniakit.com.tr muhabirleri Mehmet Özmen ve Taha Emre Özdemir, Kastamonu’da Öğretmenevi’nde kumar oynarken görüntüledikleri AK Parti Kastamonu milletvekili Hakkı Köylü, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, korumalar ve bir grup bürokrat tarafından saldırıya uğradığını iddia etti.

Akit gazetesi haberinde, Akit muhabiri Özmen’in bir odaya kitlenerek 6-7 kişi tarafından darp edildiğini ileri sürdü.

Yeni Akit, söz konusu haberini, “Yeniakit.com.tr muhabirlerine kumar masasında yakalanan AK Parti milletvekili Hakkı Köylü’den çirkin saldırı!” başlığıyla duyurdu.

Söz konusu haber şöyle: 

Ağır küfürler ve hakaretler eşliğinde bizzat Özmen’e yumruklarla vurarak saldıran Hakkı Köylü, “Sen benim hakkımda nasıl haber yaparsın lan” diyerek bağırdı.

Saldıranlardan bir kısmı ise, muhabirimiz Taha Emre Özdemir’i kumar oynanan odadan dışarı çıkartarak görüntü aldığı telefonunu gasp etti. Saldırganların gasbettikleri cep telefonundan görüntüleri silmeye çalıştıkları öğrenilirken, cep telefonunun halen saldırganlarda olduğu bildirildi. 

Öğretmenevini özel kumarhaneye çevirmişler

Bir kamu kurumu olan Kastamonu Öğretmenevi’ndeki lokalin, saat 22:00’da kapanması gerekirken AK Parti milletvekili Hakkı Köylü, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü ve beraber kumar oynadıkları bürokratlar ve vekilin yakın arkadaşları için her cumartesi günü özel kumar odası haline getirildiği öğrenildi. 

Öte yandan Hakkı Köylü’nün  Kıbrıs’ta yüklü miktarda kumar borcuna saplandığı iddia edildi.

Saldırıya uğrayan muhabirlerimiz, şu an hastaneden darp raporu alıp Kastomonu İl Emniyeti’ne götürüldü.

Metiner’den sert tepki: Genel Merkez olaya el koymalı!

Skandal saldırıya ilişkin AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner’den sert açıklama geldi.

Küstah saldırıyı kınadığını belirten Metiner “Ak Parti’mizin Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü’nün de bizzat dahil olduğu iddia edilen bu darp olayı her bakımdan çirkin ve yakışıksızdır. Partimizin ilkelerine ve misyonuna gölge düşüren bu olayı bir Ak Partili olarak şiddetle kınıyorum. Bu darp olayının hiç bir haklı gerekçesi olamaz.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Merkezi’nin olaya el koyması gerektiğine vurgu yapan Metiner’in açıklaması şöyle;

“TBMM Adalet Komisyonu Başkanı sıfatını taşıyan Ak Parti’mizin Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü’nün de bizzat dahil olduğu iddia edilen bu darp olayı her bakımdan çirkin ve yakışıksızdır. Partimizin ilkelerine ve misyonuna gölge düşüren bu olayı bir Ak Partili olarak şiddetle kınıyorum.  Bu darp olayının hiç bir haklı gerekçesi olamaz.

Genel merkezimiz il başkanımızın da adının geçtiği bu olaya el koymalıdır. TBMM Ak Parti grup yönetimi gereği neyse yapmalıdır. Bu olay hiç bir şekilde kabul edilemez. Mehmet Özmen’i tanırım. Bizim camiamızın değerli isimlerinden biridir. Olay esnasında bizzat darp ediliyor, cep telefonuna el konuluyor ve yanındaki AKİT TV muhabirinin kamerası elinden alınıyor. Köylü’nün darp esnasında “Benim aleyhimde nasıl haber yaparsınız lan!” biçiminde konuştuğu ve darp edenleri engellemek yerine bizzat müdahil olduğu iddiası şayet doğruysa bu çok vahim bir durumdur. Polis korumaların da bu müessif olaya karıştıkları iddia ediliyor. İnşallah bu doğru değildir. Şayet doğruysa İçişleri Bakanlığımız gereğini yapmalıdır. Polis korumaların görevi korudukları şahsa yönelik bir saldırı olduğunda gereğini yapmalarıdır. Kendilerine başka bir görev biçmeleri asla kabul edilemez. Polis korumalar Akit muhabirlerinin darp edilmesi olayına katılmışlarsa suç işlemişlerdir. Bu olayı engellemek için gereğini yapmamışlarsa görevlerini suistimal etmişlerdir. Bu yönüyle de kabul edilemez bir durumla karşı karşıyayız.

Kendi adıma çok üzgünüm. Bir milletvekilimizin ve il başkanımızın adının böyle bir çirkin saldırıyla anılması üzüntümü arttırmıştır. Aynı odada İl Milli Eğitim müdürünün bulunuyor olması da eğitim camiası adına yakışıksız bir durumdur.”

https://www.yeniakit.com.tr/
Web Banner
Web Banner