Öğrencileri sevindiren haber « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Öğrencileri sevindiren haber


Okulların kapanmasına artık sayılı günler kaldı diyebiliriz. Muhtemelen, Mayıs ayı seçim hengamesi ile son bulacak. Haziran ayı ise zaten okulların açık olsa da ders işlenmediği dönem olarak lanse edilebilir. Peki önümüzdeki süreçte bizleri neler bekliyor.

Bilindiği üzere sadece Türkiye’de değil, hem Avrupa, hem de ABD’de eğitim tarafında köklü reformlar gerçekleşiyor. Bu reformların temel çıkış noktası ise tabi ki pandemi oldu. Pandemiile birlikte hayatımıza giren uzaktan eğitim, durumu tamamen farklı bir noktaya getirdi.

Şimdi ise tamamen değişik bir eğitim türü ile karşı karşıyayız. Hibrit eğitim. Bu eğitim türü özellikle Avrupa’da hızlı bir şekilde yaygınlaşmaya başladı.

Hibrit eğitimde okulların yaz tatili süresi yaklaşık olarak 4.5 ay sürüyor. Buradaki 1.5 aylık kısım ise uzaktan eğitime ayrılıyor. Okullar kapandıktan sonra 3 hafta, okullar açılmadan önce de 3 hafta uzaktan eğitim ile öğrencilerin rahatlaması sağlanıyor. Yani bir nevi, tatile hazırlık ve okula hazırlık süreci diyebiliriz.

Bu noktada eğitimcilerin temel amacı, öğrencilerin direkt olarak derslerden kopmasını engellemek. Uzaktan eğitim ile kademeli bir geçiş yapılıyor ve bu süreçte öğrencilerin yaz tatillerinde kendilerini nasıl geliştirebilecekleri anlatılıyor.

Öğrencilere müjdeli haber! Yaz tatili 4.5 aya uzuyor, işte okulların açılma tarihi!
Okullar açılmadan önce de 3 haftalık süreçtegeçmiş yılların konuları tekrar edilerek, öğrencilerin okula ısınması ve konu devamlılığının sağlanması ön plana alınıyor.

Bu sistem Avrupa’da pek çok ülkede uygulamaya konulmuş durumda. Şimdiden 6 ülke bu yaz uygulamayı yürürlüğe koyacak. Elbette Türkiye’deki malum seçim gündeminden ötürü bu yıl bu uygulamanın hayata geçirilmesi pek de mümkün görünmüyor.

Türkiye’nin genel olarak Batı’nın eğitim sistemini örnek aldığı düşünülürse, önümüzdeki dönemde bu sistem uygulanmaya başlayabilir. Sizce bu sistemin uygulanması, tatilin hibrit eğitim kapsamında 4.5 aya çıkarılması nasıl olurdu? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak:teknolojioku.com