Öğrencilere ve ailelere tatil önerileri « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Öğrencilere ve ailelere tatil önerileri

Eskiden tatili iple çeken öğrenciler şimdi üç haftanın ardından artık okulların yeniden açılmasını diliyor. Ama önlerinde üç hafta sürecek uzun bir kış tatili var. 15 Şubat’ta yüz yüze eğitimin hangi koşullarda başlayacağı ise henüz net değil. Peki bu üç hafta çocuklar için nasıl verimli hale getirilebilir? Çocukların yaşadığı boşluğu onları eğlendirerek nasıl doldurabiliriz? İşte uzmanlardan altın gibi tavsiyeler.


Web Banner

 

Pandemi nedeniyle okullarından, öğretmenlerinden ve arkadaşlarından uzak geçen bir dönemin ardından öğrencilerin zihinlerinde var olan gezme, dışarda oynama, arkadaşlarla sohbet etme, anlamı taşıyan tatil anlayışı ile çok da örtüşmeyen bir tatil süreci başlıyor. Bu durumda hem çocuklar hem de ebeveynlerin zihninde bu üç haftalık süreçte zamanın nasıl değerlendirileceği, ne tür aktiviteler yapılabileceğine ilişkin sorular yoğunlaşıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Erişen “Günümüz koşullarında çocukların akademik başarısından ziyade sağlıklı ve dengeli bir kişiliğe sahip olmaları, araştıran, merak eden, sorgulayan, tasarlayan bireyler olmaları çok daha önemlidir” diyerek ailelere şu tavsiyelerde bulundu:

Ders için zorlamayın: Çocuklar ara tatil döneminde ders çalışmaya zorlanmamalı. Ancak çocuklarınız bu sene sınava gireceklerse kendi istek ve motivasyonlarına göre sınava hazırlanmalarına müsaade edin.

Güzel anılar biriktirin: Ailece hep beraber eğlenerek, dinlenerek, öğrenerek, aile içi iletişimi ve bağlılığı artırmaya, nitelikli zaman geçirerek güzel anılar biriktirmeye gayret edin.

Teknolojiyi kontrol edin: Ekran bağımlılığının koşullar gereği  arttığı düşünülürse çocukların televizyon, bilgisayar, tablet veya telefon başında sınırsız zaman geçirmemeleri önemlidir.

Açık havaya çıkın: İkamet edilen yerin özelliğine göre, pandemi kuralları dikkate alınarak zaman zaman çocukların açık havaya çıkmasına, oyun oynamasına, fiziksel başka aktiviteler yapmasına müsaade edilmelidir.

Sohbet edin: Haftanın belirli bir veya iki gününde bir saati ayırarak, evin uygun bir yerinde bir tartışma konusu bulup, konu üzerinde çocuklarınızla sohbet edip, bilgi paylaşımı yapabilirsiniz.

EVDE VERİMLİ ZAMAN GEÇİRMEK İÇİN;

 

Pandemi sürecinde evde eğitim gören öğrencilerin hem dinlenmeleri ve eğlenmeleri hem de bireysel, sosyal ve kültürel olarak kendilerini geliştirmeleri gerek” diyen Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü Çocuk ve Ergen Araştırmaları Laboratuvarı Direktörü Prof. Dr. Aysun Doğan öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

 

Web Banner
Web Banner