Öğrencilere erken yaşta çevre bilinci aşılanacak « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Öğrencilere erken yaşta çevre bilinci aşılanacak

Hayat Holding, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle “Hayata İyi Bakarız” Ekolojik Okuryazarlık Eğitim Projesi’ni başlattı.


Web Banner

Türkiye genelinde ilkokul 3 ve 4. sınıf öğrencileri ile öğretmen ve velilerin, ekolojik okuryazarlık düzeylerinin artırılması hedeflenen projeyle 2022-2023 eğitim yılının bahar döneminde 300 okulda, 600 öğretmen, 30 bin öğrenci ile 60 bin veliye ulaşılacak.Projenin tanıtım toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Petek Aşkar, “Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık Projesi, çocuklara erken yaşta çevre bilinci kazandırarak farkındalık yaratma konusunda çok kıymetli bir proje. İlkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik, uzman isimlerle titizlikle hazırlanmış bu eğitimin çocuklarımıza katkısı olacağına inancım tam” dedi.

Hayat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Avni Kiğılı ise vizyonlarını “Nesiller boyu fayda sağlamak” teması üzerine dayandırdıklarını ve tüm faaliyetlerini karbon ayak izini en aza indirme gayesiyle gerçekleştirdiklerini belirterek “Tüm iş dünyasını buradan ekolojik okuryazarlık eğitimlerinin bir parçası olmaya davet ediyorum. Birimiz değil, hepimiz Hayata iyi bakalım” diye konuştu.

Web Banner
Web Banner