O Ülkede Öğretmenlere Dizüstü Bilgisayar Dağıtılması Programı Hayata Geçiyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

O Ülkede Öğretmenlere Dizüstü Bilgisayar Dağıtılması Programı Hayata Geçiyor

Alman hükümeti, uzaktan eğitim mümkün olması için öğretmenlere dizüstü bilgisayar dağıtılması programını hayata geçiriyor.


Web Banner

Almanya bunun için toplam 500 milyon Euro harcayıp. Söz konusu programla alakalı açıklamayı Çarşamba günü gerçekleştiren Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Anja Karliczek, “Federal hükümet, eyaletleri, uzaktan eğitimin mümkün kılınması için alışılmışın dışında destekliyor.”

Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Anja Karliczek, programın Perşembe günü yürürlüğe gireceğini ve bu çerçevede para aktarımın başlayacağını söyledi.

EYALETLERİN KARARI BEKLENİYOR

Program, geçen Ağustos ayında alakalı meclis komisyonunda alınan karara dayanıyor. Almanya’da eğitim konusundaki nihai karar eyalet hükümetleri veriyor.

Bu sebeple söz konusu uygulamanın yürürlüğe konması için 16 eyaletten her birinin imzası gerekiyor. Uygulamadaki gecikmeden ötürü hükümete yöneltilen eleştirileri geri çeviren Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Anja  Karliczek, kararın nihai halini alması 19 Kasım’ tarihinde gerçekleştiğini ve bir gün sonra eyalet yönetimlerine gönderildiğini söyledi.

Programın hayata geçmesinin okullar için “iyi bir haber” olduğunu söyleyen Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Anja Karliczek, eyalet yönetimlerine serzenişte bulunarak, “Tüm bunlar biraz daha hızlı gerçekleşseydi sevinirdim.”

Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Anja Karliczek, “Okullarımızda dijitalleşme konusunda gerçekten daha hızlı olmamız gerekiyor.”

Kovid-19 salgına karşı alınan önlemler sebebiyle Almanya’da okullar 14 Şubat’ tarihine kadar kapalı olacak.

Web Banner
Web Banner