Mutasyonlu Virüsün Kaynağında Büyükşehir Şüphesi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Mutasyonlu Virüsün Kaynağında Büyükşehir Şüphesi

Tokat’a mutasyona uğramış Kovid-19 büyük şehirlerde temaslı kişilerden geldiği tahmin edilmekte. Dünya çapında paniğe sebep olan mutasyonlu virüsün Türkiye’de görülmesi üzerine birçok ilde vakalar ortaya çıkmaya başladı.


Bulaş hızı diğer Kovid-19 vakalarından daha hızlı olan mutasyona uğramış Kovid-19, PCR test sonucu “pozitif” çıkan kişilere yapılan geriye dönük taramalar neticesinde ortaya çıkıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından illere gönderilen özel kitlerle bu virüsün tespiti yapılabiliyor. Tokat merkezde 8, Niksar ilçesinde 2 kişide görülen mutasyonlu virüsün büyük şehirlerden gelen kişilerden bulaştığı tahmini üzerinde duruluyor.

Mutasyonlu virüs taşıyan hastalar evlerinde izole ediliyor. Diğer Kovid-19 vakaları gibi vakalar devamlı kontrol altında tutularak, aynı tedavi yöntemleri uygulanıyor.

Sağlık Bakanı Koca, ilk olarak İngiltere’de tespit edilen mutasyona uğramış Kovid-19 Türkiye’de tespit edildiğini açıklayarak, İngiltere’den yurda girişlerin geçici olarak durdurulduğunu söylemişti.

Sağlık Bakanı Koca, son olarak 22 Ocak tarihinde yapmış olduğu açıklamada mutasyon sebebi ile İngiltere, Danimarka ve Güney Afrika’dan Türkiye’ye olan uçuşlarda geçici durdurma kararına Brezilya’nın eklendiğini açıklamıştı.