Milyonlarca Araç Sahibi Olan Herkesi Yakından İlgilendiriyor: Zam Geliyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Milyonlarca Araç Sahibi Olan Herkesi Yakından İlgilendiriyor: Zam Geliyor

Milyonlarca araç sahibininı yakından ilgilendiriyor. 1 Ocak’2021 yılı itibaren zam geliyor toplam 846 lira ödenecek.

Bu haber 22 Kasım 2020 - 13:02 'de eklendi ve 111 kez görüntülendi.

Arabası olan vatandaşlar için son 8 gün ise, 1 Aralık’tarihine kadar yapılması gerekiyor. Yaptırmayanlar ise ceza ödeyecek.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Apaydın, hava sıcaklığı 7 derecenin altına inmesiyle birlikte yağışların başlamış olduğu bölgelerdeki sürücülerin araçlarında kış lastiği kullanmak için 1 Aralık’tarihini beklememesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Apaydın, yapmış olduğu yazılı açıklamasında, sürücülere kış lastiği konusunda erken davranmaları uyarısında bulundu.

Ticari araçlar için 1 Aralık’tarihinden itibaren kış lastiği takılması zorunlu olduğunu söyleyen Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Apaydın, şehirler arası kara yollarında seyreden bütün kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile ticari otomobillerin de bu kapsamda olduğunu söyledi.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Apaydın, 1 Aralık’tarihinden itibaren kış lastiği takmamanın cezası toplam 776 lira olduğu bilgisini verip, “Ceza 1 Ocak 2021’yılından itibaren yeniden değerleme oranında yüzde 9,11 artırılarak 846 liraya çıkacak.”

Kış lastiğine geçişte tarihten çok hava muhalefetinin göz önüne alınması gerektiğini söyleyen Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Apaydın, “Hava sıcaklıkları 7 derecenin altına indiği ve yağışların başladığı bölgelerde trafiğin daha güvenli olması için 1 Aralık tarihini beklenmeden kış lastiğine geçilmeli.

Zorunlu uygulama başlamasına kısa bir zaman kala yoğunluk yaşanmaması için vatandaşlarımız araçlarına daha önceden kış lastiği takmalı.”

Özel araçlar da risk taşıyor

Trafikte ticari araçlar kadar özel araçların da yüksek risk taşıdığını ve bu yüzden kış lastiği konusunda çok dikkatli olunması gerektiğini belirten Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Apaydın, şunları söyledi:

“Gizli buzlanma, yağışlar, yolların kayganlaşması gibi risk faktörleri ülkemizde bütün araçları etkilemekte. Araştırmalara göre kışın kaza yapma riski yaza göre 6 kat daha yüksek.

Karlı ve buzlu havalarda yaşanan kazalar genellikle bir ve birden fazla aracın çarpışması şeklinde meydana gelmekte. Bu sebeple ticari veya özel araç demeden bütün vatandaşlarımız kış lastiği kullanımına dikkat etmeli.

Özellikle kışa girerken herkes araç muayenesini, bakımını en doğru şekilde yaptırmalı. Aracın kışa hazırlığı külfet gibi görülmemeli. Hepimizin can ve mal güvenliği için kış lastiğinin ve araç bakımının önemi ise büyük.”

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN