Yeni Karne Notuyla İlgili Flaş Açıklama « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Yeni Karne Notuyla İlgili Flaş Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul ve ortaokullarda karne notların derse katılım puanlarıyla belirleneceğini, birinci dönem gerçekleşmiş yüz yüze sınavların karne notu değerlendirmesine dahil edilmeyeceği açıklandı.


Velilerin, sınav notların ilk dönem karne notu değerlendirmesinde kullanılmasını istemeleri durumunda 21 Ocak’ tarihine kadar okul müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 25 Aralık 2020’ yılında yapılan düzenlemede, ilkokul ve ortaokullarda ilk dönem karne notları belirlenirken sınav yapılmayacağı, yüz yüze yapılan mevcut sınavların geçerli olacağı duyurulmuştu.

İlkokul ve ortaokullarda birinci dönem karnelerin hazırlanması sürecinde, salgın koşullarından kaynaklı gereksinimler ve öğrencilerin yararı gözetilerek, uygulamada birlik sağlamak için yapılacak dönem sonu işlemler hakkında velileri rahatlatacak bir düzenleme gerçekleşti.

İllere gönderilen yazıyla, ilkokul 4. sınıflarla ortaokul ve imam hatip ortaokullarında birinci dönemde yapılmış olan yüz yüze sınavların dönem sonu puan değerlendirmesine dahil edilmeyeceği açıklandı.

İsteyen veliler, 21 Ocak’ tarihine kadar okul müdürlüklerine başvurmaları durumunda yapılmış olan sınavlardan alınan puanların karne puanı değerlendirmesine dahil edilmesini isteyebilecek.

Salgın koşulları ve halk sağlığının korunması ilkesi göz önünde bulundurularak ilkokul ve ortaokullarda eğitim öğretim yılının birinci döneminde karne basımı ve dağıtımının yapılmayacağı, karnelerin elektronik ortamda erişime açılacağı belirtildi.

İlkokulda ve ortaokullarda birinci dönem karne notu belirlenirken dikkate alınacak hususlar, 25 Aralık 2020 yılında Bakanlık tarafından açıklamada duyurulmuştu.

2020-2021 yılı eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi ile sınırlı olmak şartıyla dönem puanı belirlenirken, 1. 2. ve 3. sınıflarda dönem sonu işlemleri, alakalı yönetmelikte belirtildiği şekliyle uygulanmaya devam edecek.

4. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanlarının aritmetik ortalamasıyla dönem puanı hesaplanacak. 5. 6. 7. ve 8. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanları ve varsa proje puanların aritmetik ortalamasıyla dönem puanı hesaplanacak.

Velilere inisiyatif

Bu kademelerde ayrıca yapılmış olan yüz yüze sınavlar varsa değerlendirmeye dahil olmayacak. Yüze yüze sınavların değerlendirmeye dahil olmasını isteyen velilerin 21 Ocak 2021 Perşembe gününe kadar okul müdürlüklerine başvuru yapılması gerekecek.