Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Öğrencilere Soru Kaynak Desteği « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Öğrencilere Soru Kaynak Desteği

Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitim kapsamında 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflar için hazırlanan kaynak fasiküllerin ikinci ünitelerini yayımladı.


Web Banner

Bakanlık internet adresinden erişilecek 42 fasikülde 3 bin 300 soru yer alıyor.

Bakanlık, eğitim öğretim faaliyetlerine destek amacıyla kazanım kavrama testleri, Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınavlar için örnek sorular ve çalışma soruları ile 5, 6 ve 7’nci sınıflar için beceri temelli testler, 9, 10, 11 ve 12’nci sınıflar için tekrar testleri, ilköğretim 2, 3 ve 4’üncü sınıflar için çalışma soruları, 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflar için ise 1’inci üniteleri kapsayan çalışma fasiküllerini yıl içinde öğrencilerle paylaşmıştı.

Bu materyallere, erişim kolaylığı, kullanılabilirlik ve amaca uygunluğu sebebiyle öğrenci ve öğretmenler yoğun ilgi gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, bu materyallere 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflar için hazırladığı çalışma fasiküllerinin ikinci üniteleriyle bir yenisini daha ekledi.

Çalışma fasikülleri, öğrencilerin işleyecekleri konuları pekiştirecekleri ve farklı soru türleri üzerinde deneyim kazanacakları şekilde tasarlandı.

Fasiküller, 5, 6 ve 7’nci sınıf düzeylerinde Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilgiler ile 8’inci sınıflar için Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler ve T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük branşlarının her ünitesi için ayrı bir kitapçık olacak şekilde hazırlandı.

İÇERİKLERE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Web Banner
Web Banner