Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Kreşlerde Yüz Yüze Eğitim İle İlgili Açıklama « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Kreşlerde Yüz Yüze Eğitim İle İlgili Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kovid-19 salgın sürecinde okul öncesi eğitim kurumların tamamında haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati olacak şekilde yüz yüze eğitim yapılacak.


Web Banner

Bu süreçte okul öncesi eğitim kurumlarında yapılacak yüz yüze eğitime dair hususlara açıklık getirilmesi için, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilgili yerlere yeni bir genelge gönderildi.

Bu kapsamda; okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati aralıksız yüz yüze eğitim yapılacak ve 1 etkinlik saati 30 dakika olacak şekilde planlanacak.

Okulun fiziki imkanları doğrultusunda bir gruptaki çocuk sayısı en az 5 olacak şekilde şube tanımlamaları yapılabilecek. Fiziki imkanları uygun olan okul öncesi eğitim kurumlarında salgın ile ilgili tüm tedbirlerin alınması şartıyla çocuk kulüpleri açılabilecek.

Çocukların ev ortamında desteklenmesi için TRT EBA İlkokul kanalında her gün yayınlanan EBA Anaokulu kuşağını takip etmeleri ve ailelerin Temel Eğitim Genel Müdürlüğü internet sitesinde yayınlanan Erken Çocukluk Eğitim Takvimiyle diğer yayınlardan yararlanmaları sağlanacak.

Okula kayıtlı olup yüz yüze eğitimi tercih etmeyen ailelerin çocukların kayıtları silinmeyecek olup bu çocukların da EBA Anaokulunu izlemeleri ve diğer eğitim materyallerinden yararlanmaları için gerekli önlemler alınacak.

Web Banner
Web Banner