Milli Eğitim Bakanlığında Reha DENEMEÇ krizi! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Milli Eğitim Bakanlığında Reha DENEMEÇ krizi!


Milli Eğitim Bakanlığında Reha DENEMEÇ krizi ikinci kez patlak verdi .

Bakan Yardımcısı olduktan sonra kendi birimine bağlı tüm genel müdürleri görevden aldıran ve dışardan atama yaptıran Reha DENEMEÇ , Hayat Boyu Öğrenme eski genel müdürü Nezir Gül’ün görevden alınması ve yerine danışmanı Serdar Polat’ı genel müdür yapmak için bir yıldan fazla süre uğraştı .

Ziya Selçuk, Nezir Gül’ün görevden alınmasına izin vermeyince ilk kriz patladı .

Reha DENEMEÇ , Milli Eğitim Bakanlığı personeli ile çalışmak istemediğini her ortamda deklare etti . Devlet Personel başkanlığında ne kadar adamı varsa tamamını Milli Eğitim Bakanlığına taşıdı. Yıllarını Milli Eğitim Bakanlığına vermiş Ak Partili bürokratları tasfiye edip yerine dışardan ekip getirdi .

Yaklaşık 500 milyon Euro bütçeli Suriyeli Öğrenciler için AB tarafından finanse edilen Pictes projesinin başına eski sekreteri Pınar Özel’i getirdi .

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan bir operasyonla , Reha DENEMEÇ’in Mili Eğitim Bakanlığına görevlendirme ile getirdiği 5 kişinin görevlendirilmesi sonlandırıldı . Bu kişiler arasında Pictes Koordinatörü Pınar Özel ve genel müdür yapmak istediği baş danışmanı Serdar Polat’ta vardı .

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünden Nezir Gül’ü görevden aldırtamayınca, MEB’de ilk kriz patlat verdi .

Bakan’a, ya Nezir Gül ya ben deyip resti çekerek Milli Eğitim Bakanlığını taksi ile terk etti .

Telefonları kapatıp üç gün boyunca Bakanlığa gelmedi .
Bakan , Nezir Gül’ü görevden almayıp yerini değiştirerek ilk krizi çözdü.

Bakan’ın Pazartesi günü Bakan yardımcılarının görev dağılımını değiştirmesiyle ikinci kriz patlak verdi .

Ziya Selçuk , Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünü Reha Denemeç’ten aldı .

Pictes’i de Reha Denemeç’ten alıp kendisine bağladı . Pictes’in başından da Reha DENEMEÇ’in kırmızı çizgisi Pınar Özel gidince ; Reha DENEMEÇ ikinci kez Bakanlığı terk etti.

Reha DENEMEÇ’in bugün odasını kilitleyip , sekreterleri gönderip Bakanlığı terk ettiği konusu , Bakanlıkta görev yapan şoföründen hizmetlisine kadar herkesin diline düşmüş durumda …

Reha DENEMEÇ ikinci kez küserek Bakanlığı terk etti .

Bakanlığı geri dönüş şartı olarakta eski birimlerinin kendisine bağlanmasını ve Pictes’in başına yeniden pınar ÖZEL’in getirilmesini şart koştuğu iddia ediliyor .

Bakan Ziya Selçuk’un takdiri ile Bakan Yardımcılığına atanan Reha DENEMEÇ’in ikinci kez Bakanlığa geri dönüp dönmeyeceği merak konusu .

Milli Eğitim Bakanlığı da Reha DENEMEÇ krizi ikinci kez patlak verdi .

Ziya Selçuk’un, kangren haline gelmiş bu sorunu Cumhurbaşkanı ile görüşerek kökten çözmesi bekleniyor .

KAYNAK: WWW.AJANSKAMU