Milli Eğitim Bakanlığı Öğrencilerin Merakla Beklediği O Kararı Açıkladı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Milli Eğitim Bakanlığı Öğrencilerin Merakla Beklediği O Kararı Açıkladı

Stajlar ne zaman başlıyor? Kovid-19 vaka artışı sebebiyle okullarda kademeli olarak başlayan yüz yüze eğitim yıl sonuna kadar ertelendi.


Online eğitime geçen öğrencilerden staj yapacak olanlar, bu sene stajların olup olmayacağını ise şimdiden araştırıyor. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, stajlar ile alakalı merak edilen bütün detayları açıkladı.

Stajlar başlayacak mı? 2020-2021 stajlar ne zaman başlıyor?

Stajlara dair soru üzerine Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 4 Ocak’ tarihine kadar olan dönemde öğrenci ve öğretmenler için riskin yüksek olduğunu söyleyerek, “Stajların 4 Ocak’ tarihine kadar yapılmaması gerektiği konusunda bir ortak kanaat oluştu, karar alındı.”

Stajların hangi tarihte başlayacağı henüz belli olmadı. Salgının seyrine göre yeni kararlar alınacak.

Dolaşımı azaltmayı hedeflediğimiz için çocuklarımızın, diyelim ki haftada bir gün sınava gitmeleri doğru değil. Bu da istişare edilen konular arasındaydı.

O yüzden de sınavları erteledik. Bu erteleme, salgının seyrine bağlı olarak 4 Ocak sonrası ne şekilde olacak, bununla alakalı da tarihleri belirledik.

Şimdiye kadar sınavların bir kısmı yapıldı. Onlar geçerli sayılacak. Bunların bir kısmı e-Okul’a girildi, bir kısmı da giriliyor, yani tamamı geçerli. 4 Ocak sonrası da bu sınavlarla bağlantılı eksik kalan ne varsa onların tamamlanmasını bekliyoruz.”

Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitim kapsamında 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflar için hazırlanan kaynak fasiküllerin ikinci ünitelerini yayımladı.