Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Uyardı Öğrenme Kayıpları Giderilmezse… « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Uyardı Öğrenme Kayıpları Giderilmezse…

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, ‘Yaşanan öğrenme kayıpları bugün giderilmezse gelecekte daha büyük bir risk söz konusu olacak.’


Web Banner

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin dönem başkanlığını yaptığı Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) kapsamında gerçekleşen Eğitim Bakanları Toplantısı, Milli Eğitim Bakanı Selçuk başkanlığında çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, toplantıda Güneydoğu Avrupa ülkelerinden mevkidaşlarıyla Kovid-19 sürecinde Türkiye’nin eğitim modelini paylaştı.

Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşen “Yeni Normal Sürecinde Eğitimin Yeni Normali” konulu toplantıya 13 ülkenin eğitim bakanı ve bakanlık temsilcileri katıldı.

Toplantıda bakanlar, salgın sürecinde eğitime dair kendi ülkelerindeki deneyimleri paylaştı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Birlikte ve birbirimizden öğrenmek, bu dönemde yapılan ve yapılması planlanan işleri paylaşmak sadece ülkelerimize değil, insanlığa ve geleceğimize yapabileceğimiz kıymetli bir katkıdır.”

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Türkiye’de salgından sonra eğitim alanında yapılanları paylaştı.

2023 Eğitim Vizyonu’nda salgın öncesinde dijitalleşme hedefimizi ortaya koymuştuk

Salgın sonrası dönemde eğitimde, TRT EBA Televizyonu kanalları, Eğitim Bilişim Ağı İnternet Platformu, basılı eğitim materyalleri olmak üzere üç temel aracın kullanıldığını anlatan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, şöyle konuştu:

“Salgın öncesinde hazırlamış olduğumuz 2023 Eğitim Vizyonu’ndaki öngörüler çerçevesinde uzaktan eğitim ve eğitimde dijitalleşme hedefini zaten ortaya koymuştuk.

2012’yılından beri mevcut olan çevrim içi eğitim platformu Eğitim Bilişim Ağı’ (EBA) içeriğini ve altyapısını güçlendirmiş, kullanıcı kapasitelerini artırmıştık. Bu platform, salgın ortaya çıktığında rahat adım atmamızı sağladı.”

Hiçbir öğrencinin geride kalmayacağı bir sistem kurma gayretiyle “eğitimde fırsat adaleti” ilkesi çerçevesinde hareket ettiklerini belirten Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 10 gün içerisinde TRT EBA İlkokul, TRT EBA Ortaokul, TRT EBA Lise olmak üzere 3 televizyon kanalının kurulduğuna dikkati çekti.

Yayınlarda özel eğitim öğrencileri, göçmen öğrenciler ve meslek lisesi öğrencileri için de ayrı içerikler bulunduğunu hatırlatan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, dijital eğitim platformu EBA’ya dair veriler paylaştı.

Mevkidaşlarıyla, EBA’nın bugün dünyada en çok ziyaret yapılan eğitim sitelerin başında geldiği bilgisini veren Milli Eğitim Bakanı Selçuk, internet ve bilgisayar erişimi olmayan öğrenciler için de Türkiye genelinde 13 bin 540 EBA destek noktası oluşturulduğunu anlattı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk “Bunlara da ulaşamayan az sayıdaki öğrencimizin yerleşim yerlerine EBA Mobil Destek araçlarımızla giderek eğitime erişimlerini sağladık.”

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 500 bin adet tablet bilgisayarın da ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtıldığını belirtti.

Hijyen standartları oluşturularak öğrencilerin büyük kısmının yüz yüze eğitime başladığını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Aldığımız tedbirlerle yaptığımız hazırlıklar neticesinde salgın seyrinde okullardan kaynaklı bir artış görülmedi.”

Yaşanan öğrenme kayıpları bugün giderilmezse gelecekte daha büyük bir risk söz konusu olacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Selçuk, bu dönemde çocukların akademik becerileri kadar sosyal ve duygusal becerilerin de izlendiğini, bu becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapıldığını anlattı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk konuşmasını, “Eğitimle her şeyin üstesinden geleceğimize inancımız tamdır.”

Web Banner
Web Banner