Öğretmenlere Sürdürülebilir Eğitim Paketi İmkânı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Öğretmenlere Sürdürülebilir Eğitim Paketi İmkânı

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, özel eğitim alanında görevli öğretmenlerin bilgi, beceri ve yeterliklerin artırılmasını amaçlayan “Özel Eğitim Mesleki Gelişim Programları”nı tanıttı.


Web Banner

Bakan Selçuk, programın ilki otelde gerçekleşen tanıtım toplantısında, özel çocuklar ve onların özel öğretmenleri için çok kapsamlı çalışmanın içerisinde olduklarını söyledi.

Özel Eğitim Mesleki Gelişim Programları’nın, özel eğitime ihtiyacı olan çocukların mutluluğunun en üst seviyeye çıkartılmasında rol oynayacağını söyleyen Bakan Selçuk, şunları söyledi:

“Çocuklarımızın eğitim imkanından eksik olmaması için gereken ne ise onu gerçekleştiriyoruz. Özel eğitim okullarının sayısını daha çok artırıyoruz, buradaki öğretmenlerimize destek veriyoruz, altyapı imkanlarını geliştiriyoruz.

Müfredatımızda, kaynaştırma vede bütünleştirme eğitimine dahil olan içerikleri daha çok zenginleştirerek, ortaya konulan eğitimin niteliğinin artmasına hizmet ediyoruz. İlgili materyallerin, araç ve gereçlerin tedariki konusunda son derece yoğun çalışma içerisindeyiz.”

Öğretmenlere sürdürülebilir eğitim paketi imkanı

Özel eğitim ihtiyacı olan çocukların eğitiminde görev almakta olan öğretmenlere, “Sizin en çok neye ve, hangi imkanlara ihtiyacınız var?

“Mesleki gelişim eğitimleri burada çok kritik bir noktada. Öğretmenlerimiz yeni gelişmelerden haberdar olmak, kaynaklarla tanışmak istiyorlar.

Bu anlamda kendi eğitimleri ve müfredatlarının geliştirilmesi konusunda destek bekliyorlar. Çerçevede, daha önce yapmış olduğumuz otizm spektrum bozukluğuna yönelik çalışmaların kapsamını çok daha genişletip, özel eğitim alanı mesleki gelişim programıyla birlikte kitap setini hazırladık.

Bu setle birlikte bütün öğretmenlerimizin kendilerine yönelik içerikleri daha çok verimli bir şekilde görebilmelerine fırsat sağlamış olduk.

Uygulamaya dayalı vede etkinlik temelli mesleki gelişim programından söz ediyoruz. Mesleki gelişim programının hayata geçmesiyle birlikte öğretmenlerimiz sadece belirli sürelerde değil, uzun soluklu, sürdürülebilir bir eğitim paketi imkanına kavuşacak.

Alınan eğitimlerin daha derinleşmesi, genişlemesi söz konusu olacak. Programın hayata geçmesiyle birlikte öğrencilerimizin, velilerimizin ve öğretmenlerimizin hayatında büyük değişimler olacağına şimdiden çok inanıyoruz. öğretmenlik kendini geliştirmeyle alakalı bir meslek.”

Programa Anadolu Üniversitesi ile UNESCO destek verdi

Bakan Selçuk, mesleki geliştirme süreci içerisinde ortaya çıkan değişim, yenilik ve farklılıkların sürekli olarak hayatın içerisinde olması gerektiğini dile getirerek, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu konularda ele alınan çalışmalara baktığımız zaman gördüğümüz şey ise; kaynaştırma, bütünleştirme, öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği, hiperaktivite, bedensel yetersizlik, süreğen sağlık sorunu, görme yetersizliği, dil ve konuşma güçlüğü, hafif düzeyde engelli, zihinsel engelli, sınır zeka düzeyi, işitme yetersizliği ve uyum güçlüğü gibi birçok alt başlıktaki içeriklerden bahsediyoruz.

Her alt başlığın farklı uzmanlıkları var. Bunların uzmanlar tarafından literatüre dayalı olarak yetkinleştirmesine ihtiyacımız var. Anadolu Üniversitesinin birikimine gerçekten gereksinim duyuyoruz. Bu birikimden son derece işlevsel biçimde faydalanabiliyoruz.”

Bakan Selçuk, programa katkı sağlayan Anadolu Üniversitesi ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonuna çok teşekkür etti.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ve ilgililerin katıldığı tanıtım toplantısı, fotoğraf çekiminden sonra son buldu.

Web Banner
Web Banner