Lise Sınavları İptal mi Edilecek? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Lise Sınavları İptal mi Edilecek?

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, okullarda yüz yüze gerçekleşecek lise sınavları hakkında önemli açıklamalar yaptı.


Web Banner

Karne verebilmek için sınav yapmak zorunda olduklarını söyleyen Bakan Selçuk, riskin çok olduğu illerde sınavla alakalı karara dikkat çekti.

Kovid-19 tedbirleri sebebiyle lise sınıfları 20 Kasım ara tatil dönüşü uzaktan eğitime geçti.

Evlerinden ders işlemeye başlayan öğrencilerin tamamlanmayan sınavları yarım kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı, ölçme ve değerlendirme işlemlerinin okullarda yüz yüze imkanla yapılması kararını aldı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk sosyal medya hesabından yapmış olduğu sınav paylaşımıyla tartışmalara son noktayı koydu.

Öğrencilerin taleplerin önemli olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, gelecek yıllara sorun biriktirmemek için zamanında çalışmanın önemli olduğunu belirterek öğrencilere seslendi.

KARNE VEREBİLMEK İÇİN SINAV YAPABİLMEMİZ GEREKİYOR

Milli Eğitim Bakanı Selçuk okul sınavlarıyla alakalı öğrencilerin merakla beklemiş olduğu açıklamayı yaptı.

“Karne verebilmemiz için bizim bir sınav da yapabilmemiz gerekiyor. İllerin risk durumuna bakarak, yerinde karar dönemi var. İl Hıfzısıhha Kurulu burada risk çok yüksek okulu açamayız, sınav yapamayız diyebilir.

Filanca ilde hiç vaka yok, şu kademelerde biz okulları açıyoruz diyebilir. Başka bir il risk yüksek açmıyoruz diyebilir. Kabine toplantılarında Sağlık Bakanlığı’ndan onay gelirse, sınıflar genişletilebilir. Mart ayı sonuna kadar illerin durumuna göre karar verilebilecek.

Biz hiçbir sınav yapmazsak, eğitim faaliyetlerini dikkate almazsak, devamlı olarak bir birikim oluşacak ve öğrencilerimizin geleceğe dair yükleri daha çok artacak.

Bizim geleceğe dönük ihtiyaç nedir diye bir bilgiye de ihtiyacımız var. Tamamlayıcı ve destekleyici politikaları üretmek için verilere ihtiyacımız var.

Tamamen kontrollü olarak, belli saatler arasında okula gelerek sınava geldik, bunun riski nedir? Bunu elbette danışıyoruz. İstişare ediyoruz. Bu masa başında alınacak bir karar değil.

İstişare ile alınabilecek bir karar. Sınav için şehir değiştirmeye gerek yok Herkes bulunduğu ilde kendi türünden okulda sınava girebilecek.”

BİRİNCİ DÖNEM LİSE SINAVLARI ERTELENECEK Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Selçuk Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda lise sınavlarıyla alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk “ Sınavlarınızda bugün yapılacak bir erteleme, yakın zamanda çalışma yükünü daha çok artıracaktır.

Bizim de durumunuzu tespit edip ihtiyaçlarınıza uygun destekleme programları tasarlamamızı engelleyecektir. Gelecek yıllara sorun biriktirmemek için zamanında çalışmak bu yüzden çok kritik.

Web Banner
Web Banner