Meteorolojiden peş peşe uyarılar! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Meteorolojiden peş peşe uyarılar!

Türkiye’yi soğuk ve yağışlı hava etkisi alırken, meteorolojiden uyarılar gelmeye devam ediyor. Başta İstanbul olmak üzere bir çok ilde hava durumu merak edilirken, Meteorolojiden son dakika güncellemesi geldi.


Türkiye birkaç gündür fırtına, şiddetli yağmur ve kar yağışının etkisi altında. Meteoroloji Genel Müdürlüğü birçok ilde olumsuz hava koşullarının devam edeceğini duyurdu.

Son dakika haberine göre; yurt genelinde mevsim sıcaklıklarının artan rüzgar ile azalacağı belirtilirken yurdun iç kesimleri kar yağışı kıyı kesimleri ise sağanak ile karşı karşıya kalıyor.

Marmara Bölgesi’nde özellikle İstanbul’u etkisi altına alan fırtına vatandaşa zor anlar yaşatıyor. Bir çok ilimizde ise peş peşe tatil haberleri geliyor.

İSTANBUL’DA FIRTINA NE ZAMAN BİTECEK?

Cumartesi günü gelen Meteorolojik uyarının ardından pazar günü İstanbul’da etkisini göstermeye başlayan fırtına iki gündür il genelini olumsuz etkiliyor.

Bolu Dağı beyaza büründü

Alınan tahminler doğrultusunda bugün de etkili olacak fırtına ve sağanak yarın sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybedecek. Cuma gününden itibaren ise İstanbul’u açık bir hava bekleniyor.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU



TATİL HABERLERİ PEŞ PEŞE GELİYOR

KÜTAHYA

Kütahya’da ilk ve orta dereceli okullarda olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimizde iki gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle ilimiz merkezinde bulunan (köyler dahil) Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki resmî-özel, örgün-yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel öğretim kursları ile diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında, 08.01.2020 Çarşamba günü 1 gün süre ile eğitime ara verilmesine karar verilmiştir. İlimiz merkezindeki Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görevli personelden hamile, engelli, diyaliz hastası olan, kalp ve böbrek yetmezliği bulunan, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri, 08.01.2020 Çarşamba günü 1 gün süre ile idari izinli sayılacaklardır” denildi.

NİĞDE

Niğde’nin Ulukışla ilçesine bağlı köylerde, kar yağışı ve tipi nedeniyle yarın okullar tatil edildi.

Ulukışla Kaymakamlığından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve şiddetli tipi nedeniyle taşımalı eğitim ve köylerde eğitim öğretime yarın ara verildiği bildirildi. Ayrıca engelli ve hamile kamu personelinin de aynı süre içerisinde idari izinli sayılacağı açıklandı.

TATİL EDİLEN OKULU SU BASTI, TATİL UZADI

Mersin’in Erdemli ilçesinde zemin katlarını su basan okul 1 günlüğüne tatil edildi. İlçede kar sebebiyle de 4 okul yarın için tatil edildi.

Aşırı yağış sonrası sel ve su baskını riski bulunan sağlık meslek eğitimi verilen Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bugün için tatil edilmişti. İçerisinde öğrencilerin bulunmadığı okulda su baskını yaşandı. Okulun zemin katları ile okul bahçesindeki spor sahası sular altında kaldı. Erdemli Kaymakamı Avni Kula, beraberinde Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve okul idaresiyle birlikte sınıf ve koridorlarda incelemede bulundu. Yapılan inceleme neticesinde okulun 1 günlük tatil edilmesine karar verildi.
Öte yandan Sorgun, Güzeloluk, Sarıkaya, Tapureli okulları kar sebebiyle Karayakup ilk ve orta okulunun ise taşımalı eğitim alan öğrencilerine okullar yarın için tatil edildi.