Meteoroloji’den 3 ile yağmur uyarısı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Meteoroloji’den 3 ile yağmur uyarısı

Yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Rize çevreleri, Artvin’in kıyı ve Gümüşhane’nin doğu kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise havanın parçalı bulutlu ve açık olacağı tahmin ediliyor.


Web Banner

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı, Gümüşhane’nin doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji’den yapılan uyarıda, “Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

 

Bugün bazı illerimizde beklenen en yüksek sıcaklıklar şöyle:

İstanbul: 28 derece, parçalı ve az bulutluAnkara: 30 derece, parçalı ve az bulutluİzmir: 32 derece, az bulutlu ve açıkAntalya: 35 derece, az bulutlu ve açıkZonguldak: 26 derece, parçalı ve az bulutluTrabzon: 26 derece, parçalı ve çok bulutluErzurum: 29 derece, parçalı ve az bulutluDiyarbakır: 38 derece, az bulutlu ve açık

Web Banner
Web Banner