Meteoroloji 36 İl İçin Flaş Uyarı: Birçok İl Beyaza Bürünecek « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Meteoroloji 36 İl İçin Flaş Uyarı: Birçok İl Beyaza Bürünecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, 36 ilde kar yağışı bekleniyor.


Web Banner

Meteoroloji ayrıca Marmara’nın kuzey ve batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar beklendiğini söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Rapora göre, 36 ilin bugün kar yağışı etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

Antalya’nın doğusu iç kesimleri ile Isparta’nın doğu ve Konya’nın batısında yoğun kar (20-50 cm), Bolu Dağı geçişi olmak üzere Batı Karadeniz’in iç kesimlerin yüksekleri ile Ankara’nın Kızılcahamam ve Çamlıdere ilçelerinde kuvvetli kar (5-15 cm) bekleniyor.

Kar beklenen iller ise şöyle: Afyonkarahisar, Ankara, Karabük, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kayseri, Yozgat, Çorum, Sivas, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Muş, Bitlis, Ağrı, Bursa, Balıkesir, Yalova, Çankırı, Çanakkale, Kocaeli, Bilecik, Kütahya, Uşak, Sakarya, Eskişehir, Bolu, Kastamonu, Erzurum, Hakkari ve Bingöl.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 36 ilde kar yağışı beklendiğini söyledi. Ayrıca Marmara’nın kuzey ve batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Web Banner
Web Banner