Memurlara klavuz engeline KDK karşı çıktı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Memurlara klavuz engeline KDK karşı çıktı

Memurlara görev değişikliğinde sevindiren karar KDK’dan geldi! “657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevlerde çalışıyor olmamak” şartını KDK sert bir şekilde eleştirerek “Kanun ve Yönetmelikte yer almayan bir şartın, Klavuz hükmüyle getirilemeyeceğini” ifade ederek yeni bir karar verdi.


Web Banner

Kamuda farklı pozisyonlara başvurmak isteyen memurlar için başvuru klavuzunda yer alan “657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevlerde çalışıyor olmamak” şartını KDK sert bir şekilde eleştirerek “Kanun ve Yönetmelikte yer almayan bir şartın, Klavuz hükmüyle getirilemeyeceğini” ifade ederek yeni bir karar verdi.

Sınav Klavuzunda yer alan, Devlet Memuru Kanununa Tabi Olarak Çalışıyor Olmamak’ şartının kaldırılması hakkında KDK karar verdi..

‘MEMURLAR BAŞVURAMAZ’ ŞARTI

Kamuda Hizmetli kadrosunda çalışırken, dışarıdan İnşaat Mühendisliğini bitiren çalışan, Milli Savunma Bakanlığının ‘memur’ alım kadrosuna başvuru yapmak istemişti. Ancak sınav klavuzunda, başvuru şartlarından biri, Devlet Memuru Kanununa Tabi Olarak Çalışıyor Olmamak’ olunca başvurusu kabul edilmeyen çalışan, olayı Kamu Deneticiliği Kurumuna taşıdı.

Hizmetli, Milli Savunma Bakanlığının 28/12/2018 tarihli memur temini duyurusunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevde çalışmama şartı yer aldığı için söz konusu duyuruda belirtilen kadroya başvuru yapamadığını iddia etti. Talebini KDK’ya taşıyan çalışan, Devlet Memuru Kanununa Tabi Olarak Çalışıyor Olmamak’ şartının kaldırılmasını talep etti.

KANUN VE YÖNETEMELİKTE YER ALMAYAN ŞART KLAVUZ İLE GETİRİLEMEZ

Konuyu incelenebilir bulan KDK, Kanun ve Yönetmelikte yer almayan bir şartın, Klavuz hükmüyle getirilemeyeceğini değerlendirirken, 09/09/2019 tarihli, 2019/6133 sayılı Tavsiye Kararında;

‘..Anayasal bir hak olan Kamu hizmetine girme hakkını kullanmak için Kanun ve Yönetmelik hükümlerinde yer almayan şikayete konu şartın başvuru klavuzu ile getirilmesinde Kanuna ve mezvuzata uyarlık görülmemiştir..’dedi.

Konuya ilişkin, devlet memuru alımında, herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevlerde çalışıyor olmamak’ şartının kaldırılması konusunda, Milli Savunma Bakanlığına tavsiye kararı verdi.

Web Banner
Web Banner