MEB 2017’li Aileleri Ayırdı! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MEB 2017’li Aileleri Ayırdı!


Web Banner

19 Temmuz 2017 Tarihinde Atanan Sözleşmeli Öğretmenler, Güvenlik soruşturması nedeniyle farklı farklı tarihlerde görev başlangıcı yaptı.

Bu yıl MEB AĞUSTOS MAZERET TAYİNİNDE 17 Ağustos’a kadar kadroya geçen öğretmenlere mazeret tayin hakkı veriyor.

19 temmuz 2017 atamasının yarısı, güvenlik soruşturması erken bittiği için 17 ağustos 2017 ye kadar görev başlangıcı yaptı fakat geri kalan yarısı, güvenlik soruşturması uzadığı için 17 ağustos sonrasına sarktı.

2016 KPSS PUANIYLA Atananlar, 2016 AĞUSTOS’TAN 2017 TEMMUZ’A KADAR 1 YIL Evlerinde Oturdu Atanmayı Bekledi, Üstüne De 3-4 AY Güvenlik Soruşturması Bekledi o Dönem Çok Yüksek Puanlar Almalarına Rağmen , Belirsizlikler Yüzünden (1,5 Yıl Gibi Uzun Bir süre) Çok Büyük Stres Yaşadılar.

Bu 1,5 yıl stresin üzerine ailelerini 1500 km geride bırakarak, tüm aile düzenlerini bozarak görev yerlerine gittiler ve 3 yıllarını dolu dolu tamamladılar.

Atanmalarının gecikmesi ve güvenlik soruşturmalarının uzamasından dolayı zaten hem stres, hem maddi kayıplar hem de birçok özlük hakkından geç yararlanma gibi mağduriyetler yaşamışdılar.

Şimdi de 3 sene sonra, ellerinde olmayan nedenlerden dolayı birkaç gün geç göreve başlatıldıkları için, 6 ay daha ailelerinden ayrı kalmakla karşı karşıyalar.

Ailenin Bütünlüğü ve Neslin Devamı Tüm Dinlerde Kutsal İken 3 YILDIR (Ailelerinden Ayrı Yaşayarak) Alınılarının Akıyla Görevlerini Yaptılar.

Bu Konuda Adaletin Tesis Edilmesi İçin Bu Sorunun Çözülmesini talep ediyoruz.

Şu Mübarek Günlerin Hatırına, 3 Yıldır öğretmenlerimizden Ayrı Yaşayan Gözü Yaşlı Eşleri ve Çocukları Göz Yaşını Dindirin.

Bakanlığımızdan Beklentimiz Öğretmenlerimizi mağduriyetini gidermesidir.

Web Banner
Web Banner