Market, bakkal, kasap 10.00-17.00 arasında faaliyet gösterecek… « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Market, bakkal, kasap 10.00-17.00 arasında faaliyet gösterecek…

İçişleri Bakanlığınca 81 ilin valiliğine ‘Sokağa Çıkma Kısıtlamaları’ konulu genelge gönderildi.


Web Banner

Yeni bir karar alınıncaya kadar, kısıtlama kapsamında hafta içi ve hafta sonu ekmek üretilen fırın/unlu mamul ruhsatlı işletmeleryle bu işletmelernin ekmek satan bayileri açık olacak. Lokanta ve restoranlar cumartesi ve pazar günleri 10.00-20.00 arasında yalnızca paket servis biçiminde hizmet verebilecek.

Kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-­17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, yurttaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) mecburi ihtiyaçlarının giderilmesi ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli yurttaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecek. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis biçiminde de satış yapabilecekler.

Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/ya da unlu mamul ruhsatlı işletmeler ile bu işletmelernin yalnızca ekmek satan bayileri açık olacak (Bu işletmelernde yalnızca ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilir.). Vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının giderilmesi ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli yurttaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebilecekler. Fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerlerine ait ekmek dağıtım araçları ile yalnızca market ve bakkallara ekmek teknik servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçları ile sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacak.

Lokanta ve restoran tarzı işletmeler, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri 10.00-­20.00 saatleri arasında yalnızca paket servis biçiminde hizmet vermek üzere açık olabilecek.

Web Banner
Web Banner