Manisa depremini bilen Tayvanlı bilimciden İstanbul açıklaması « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Manisa depremini bilen Tayvanlı bilimciden İstanbul açıklaması

Manisa depremini önceden tahmin etmesiyle dikkat çeken Tayvanlı deprem uzmanı Dyson Lin, İstanbulluların içini rahatlatacak bir açıklama yaptı. Lin’e göre, İstanbul’da sinyaller küçük, bu yüzden şiddetli bir deprem beklenmiyor.


Web Banner

İstanbul, Manisa, Ankara ve Elazığ’da yaşanan depremler Türkiye’nin gündeminde. Son olarak dün akşam Elazığ Sivrice’de meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde 21 kişi hayatını kaybetti, 1030 kişi yaralandı. Enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışmalar sürüyor. 

Lin’e göre, 15 gün içinde Manisa ve Çevresi’nde aynı büyüklükte bir deprem daha yaşanabilir. Lin, bu tahminleri kendi ürettiği Air 2 cihazına ve IRIS sistemi üzerinden yaptığı okumalara dayandırıyor. 

Elazığ’daki depremden sonra ise, birçok artçı olabilir uyarısı yaptı. Ayrıca Lin, önümüzdeki bir aylık süreçte 7 ve 8 şiddetlerinde deprem yaşamayacağımızı, sadece 5 ve 6 şiddetinde deprem olabileceğini kaydetti. 

Sürekli uyarı yapılan İstanbul depremi hakkında ise, “Anlıyorum ki profesörler İstanbul’da 7 şiddetinde bir deprem konusunda insanları korkutmuşlar. Ellerinde depremleri tahmin edebilecek cihaz yok. Onlara inanmayın” dedi. Lin, İstanbul’dan aldığı sinyallerin küçük olduğunu, şehrin güvende olduğunu belirtmişti. 

Dyson Lin'in 'İstanbul güvenli' açıklaması.

Web Banner
Web Banner