Levent Yazıcı, Başakşehir’de incelemelerde bulundu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Levent Yazıcı, Başakşehir’de incelemelerde bulundu

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Başakşehir’de “Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi” toplantılarına katıldı,


Okullar arası başarı farkları azaltmak ve mesleki eğitimi güçlendirmek için başlatılan “Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi” kapsamında İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı Başakşehir’de  Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Hacı Fatma Gül Çok Programlı Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Başakşehir ilçe millî eğitim müdürü Ahmet Coşkun, şube müdürleri, okul müdürleri, halk eğitim merkezi müdürü, bilim ve sanat merkezi müdürü ve alan şefleri ile birlikte okullarda yapılacak çalışmaları inceleyen Yazıcı, Okulların fiziki altyapılarının geliştirilmesi, bilimsel, sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerin planlanması okul-sanayi iş birliğinin sağlanması tüm yönlerden okulların gelişimi için fikir alışverişinde bulunuldu.

Proje kapsamındaki okulların tamamına kütüphane ve spor alanları oluşturularak, öğrencilere, Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri alanlarında temel becerilerde destek sağlanacak bu kapsamda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmet Genel Müdürlüğü tarafından da okullara destek sunulacak.

Gerçekleştirilen iş birlikleri ile ortak kültür, sanat ve spor etkinlikleri planlanarak proje kapsamında öğrenciler için müze ve ören yerleri ziyaretleri düzenlenecek. Okullarımızda düzenli olarak kariyer günleri etkinlikleriyle eğitim, sanayi ve endüstri, bilim, kültür ve sanat gibi alanlarda önde gelen başarılı insanlarla öğrencilerin buluşması sağlanması ayrıca Öğretmen ve Veli Akademileri kapsamında düzenli çalışmalar yürütülmesi planlandı.