Kuran Kursu öğretmenlerine üvey evlat muamelesi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Kuran Kursu öğretmenlerine üvey evlat muamelesi


Kuran Kursu öğretmenleri yine üvey evlat muamelesi gördüler; Şaşırdık mı? Hayır

Bu sene ilk kez uygulanan 18-22 Kasım ara tatili nedeniyle Diyanet Kuran Kursları da tatil oldu, ama görevli öğretmenleri aynen milli eğitimdeki gibi mahalli seminerlere alındılar.

Milli Eğitimde bu ara tatil dönemi için tüm öğretmenlere günde 3, haftada toplam 15 saat ücret ödenmesi talimatı verildi ve ücretler yapıldı. Aynı durumdaki Diyanet Kuran Kursu öğretmenleri yine üvey evladı muamelesi gördüler, hem izinli sayılmadılar, seminerlere katıldılar hem de ücretleri ödenmedi.

Bu gidişte bir gariplik, bir mantıksızlık, bir tuhaflık yok mu? Hepsi de aynı devletin eğitimcisi, aynı ara tatil (18-22 Kasım) döneminde seminerlere alınıyorlar, birilerine var birilerine yok, bu nasıl akıl, bu nasıl mantık, bu nasıl adalet, bu nasıl iş. Ödenmeyecekse kimseye ödenmemesi, ödenecekse hepsine ödenmesi gerekmez mi?

Diyanet Kuran Kursu öğretmenleri aleyhine ek ders ücretleri konusunda o kadar çok haksızlık var ki,yapılan haksızlıklara alıştık, artık itiraz bile etmiyoruz, gündeme bile getirilmiyor maalesef, Birkaç örnek mi?

1.Mebde haftada bir gün tutulan nöbet karşılığı öğretmenlere,+ 3 saat nöbet ücreti ödenir, haftanın 5 günü nöbet görevi ifa eden Kuran Kursu öğretmenlerine ödenmez.

2.Mebde, hafatada okutulan her 10 saat ders için +1 saat daha ek ders ödenir. Kuran Kursu öğretmenlerine ödenmez.

3.Mebde, haftada +2 saat daha her öğretmene rehberlik adı altında ek ders ücreti ödenir, adeta rehabilite merkezi gibi çalışan Kuran kurslarında görev yapan Kurs öğretmenine asla ödenmez.

4.Mebdeki öğretmenlerin “Şubat ve yaz tatilleri “ de Kurs öğretmenlerine uygun bulunmaz.

5.Mebde seminer dönemlerinde (Eylül, Haziran. Nisan. Kasım)tüm öğretmenlere günde 3, haftada toplam 15 saat ek ders ücreti ödenir, BÜYÜKLERİMİZ bu uygulamayı Kuran kursu öğretmenleri için ödenmesini uygun bulmazlar.

Aynı işi (eğitim) farklı kurumlarda (Meb, Diyanet)yapan devletin görevlileri arasında birinin aleyhine bu kadar farklılık, bu kadar adaletsizlik fazla değil mi?

Diyanet Kuran Kursu Öğretmenleri