Kreşler 15 Hazirandan açılmaya başlıyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Kreşler 15 Hazirandan açılmaya başlıyor


Web Banner
 Yüzbinlerce aile çocuklarının eğitimi için kreşlerin ve gündüz bakım evlerinin açılmasını bekliyor. Evlerde bunalan çocukların okullarına kavuşması için ise kreşlerin hazırlıkları devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın önceki akşam Ulusa Sesleniş konuşmasında, koronavirüs salgınında normalleşme adımları kapsamında kreş ve gündüz bakım evlerinin açılacağını açıklaması, kreşlerde yeni dönemin nasıl olacağı sorusunu akıllara getirdi.

Milliyetten Ayşegül Kahvecioğlunun haberine göre: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktayın bakanlıklarla birlikte hazırladığı raporda yer alan kreş ve gündüz bakımevlerinin 15 Haziranda açılması kararının kabine toplantısında olumlu değerlendirildiği kaydedildi. Edinilen bilgiye göre, sadece özel anaokulu, kreş ve gündüz bakım evleri 15 Haziranda açılabilecek. Karar Milli Eğitim ve Aile ve Sosyal Çalışma Bakanlığına bağlı tüm özel kreş, gündüz bakım evi ve anaokullarını kapsayacak. AVM ve otellerde olduğu gibi kreşlerin, anaokullarının ve gündüz bakım evlerinin açılması işletmecinin tercihine bırakılacak. İsteyen işletmeci okulu açmama tercihini kullanabilecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçukun ise, okullarda hijyen kuralları ve oluşturulacak kriterlerle ilgili bu hafta bir açıklama yapması bekleniyor.

Planlamaya göre, ana okullarında çocukların erişebileceği yerlere dezenfektanlar yerleştirilecek. Çocuklara doğru el yıkama tekniği ve hijyen kuralları öğretilecek. Çocuklara pandeminin ne olduğu anlatılacak. Okullarda ateş ölçer bulundurulacak, giriş ve çıkışların kontrollü olması sağlanacak. Yemek masaları ve uyku odalarında mesafe kuralı uygulanacak. Aileler, çocukları ile birlikte okul binasının içine girmeyecek.
Web Banner
Web Banner