Koronavirüsün bir belirtisi daha ortaya çıktı! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Koronavirüsün bir belirtisi daha ortaya çıktı!

Uzmanlar, diş kaybının corona virüsün uzun vadeli etkilerinden birisi olarak değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, bazı Covid-19 geçirmiş hastalarda diş etinde gevşeyen dişlerin kanamadan düştüğünü söyledi.


Web Banner

Covid-19 geçirmiş hasta grubunda diş etlerinde hassaslaşma, dişlerde grileşme ya da dişlerde kırılma şikayetleri yaşadığı iddia edildi.

KORONAVİRÜSE YAKALANDI, DİŞİ DÖKÜLDÜ

The New York Times gazetesinde yayınlanan habere göre, New York, Voorheesville’den 43 yaşındaki Farah Khemili, bu zamana dek hiçbir zaman diş kaybı yaşamadığını belirterek, önce dişinin gevşediğini, ertesi gün de kan ya da acı olmadan dişinin düştüğünü söyledi. Koronavirüsün dolaşım sistemi üstündeki etkilerinden muzdarip olan hastalar da diş kaybı başından geçenleri dile getirdi. Uzmanlar, Covid-19’un tek başına diş semptomlarına neden olabileceğinden şüphelendiğini vurguladı.

“DİŞLERİN YUVALARINDAN DÜŞMESİ NADİRDİR”

Utah Üniversitesi’nde periodontist olan Dr. David Okano, “Dişlerin yuvalarından düşmesi oldukça nadirdir” dedi.Uzmanlar, koronavirüsün (Covid-19) bir neticesi olarak mevcut diş sorunlarının daha da kötüleşebileceğini, özellikle de hastalar akut enfeksiyonlardan kurtuldukça uzun süreli etkileriyle mücadele ettiklerini dile getirdi. Bazı uzmanlar, hekimlerin ve diş hekimlerinin bu tür olasılıklara açık olması gerektiğini söyledi. Kan damarlarının sağlığı ve hastalığını araştıran Angiogenesis Vakfı’nın Başkanı Dr. William W. Li, “Şimdi, hastaların Covid’den iyileştikten aylar sonra yaşadıkları şaşırtıcı ve kimi zaman engelleyici semptomların bazılarını incelemeye başlıyoruz” dedi.

NORMAL VE SAĞLIKLI DİŞLERİ OLAN 12 YAŞINDAKİ ÇOCUKDA DA DİŞ KAYBI MEYDANA GELDİ

Diş kaybı yaşamakta olan Khemili, dişini kaybettiği gün Covid-19’u yaşamakta olan kişilerin açtığı bir Facebook sayfasını ziyaret etti ve sayfanın kurucusu Diana Berrent’in, hafif bir Covid-19 vakası geçirdikten aylar sonra, 12 yaşındaki oğlunun yetişkin dişlerinden birini kaybettiğini bildirdiğini gördü. Ortodontistine göre Khemili’nin tam tersine, Berrent’in oğlunun altta yatan hastalığı olmayan normal ve daha sağlıklı dişleri vardı.Facebook grubundaki diğer kişiler de kanamadan düşen dişleri hakkında paylaşımda bulundu. Bir kadın, dondurma yerken dişini kaybettiğini, Eileen Luciano da diş ipi kullanırken kasım ayının başlarında bir üst azı dişinin düştüğünü kaydetti. Luciano, “Dişlerimin döküleceği, düşündüğüm en son şeydi” dedi.

KORONAVİRÜSÜN EN YAYGIN SEMPTOMLARI:

– Ateş- Kuru öksürük- Yorgunluk

DAHA SEYREK GÖRÜLEN SEMPTOMLAR:

– Ağrı ve sızı- Boğaz ağrısı- İshal- Konjunktivit- Baş ağrısı- Tat alma ya da koku duyusunun kaybı- Ciltte döküntü veya el ya da ayak parmaklarında renk değişimi

CİDDİ SEMPTOMLAR:

– Solunum güçlüğü ya da nefes darlığı- Göğüs ağrısı ya da göğüste baskı- Konuşma ya da hareket

Web Banner
Web Banner