Kısa Çalışma Ödeneği için başvurular başlıyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Kısa Çalışma Ödeneği için başvurular başlıyor

Başvurular e-Devlet Üzerinden Gerçekleştirilecek

Bu haber 01 Aralık 2020 - 13:55 'de eklendi ve 104 kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanlığı Kararıyla 30 Haziran öncesi müracaatta bulunmayan işyerlerinin de müracaat yapabilmelerinin sağlandığını belirten Bakan Selçuk, “Koronavirüs sebebiyle 30 Haziran tarihine kadar Kısa Çalışma Ödeneğine başvurmayan işyerlerimiz 31 Aralık 2020 tarihine kadar İŞKUR’a müracat etmeleri durumunda 1 Aralık 2020 tarihinden sonraki dönem için 3 ay süreye kadar Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanabilecekler” dedi.

Daha Önce Ödenekten Yararlanan İşyerleri İlave İşçi İçin KÇÖ Talebinde Bulunabilecek

Bakan Selçuk açıklamasında önceden ödenekten yararlanan işyerlerinin durumuna da değindi. 30 Haziran tarihine kadar koronavirüs sebebiyle zorlayıcı sebep kaynaklı kısa çalışma müracaatsunda bulunan işyerlerinin ilave işçileri için de Kısa Çalışma Ödeneği talebinde bulunabileceğini belirten Selçuk; “ Bu işyerlerimiz önceden kısa çalışma uygulamasından yararlanmayan işçilerini de bildirerek müracaat yapabilecek” ifadelerini kullandı. Bakan Selçuk “Daha önce başvuran işyerlerimizde kısa çalışmadan yararlanan işçileri için yeni bir müracaatya gerek olmadığını ve uzatma kapsamında Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanmaya devam edebileceklerini belirtti.

Selçuk ayrıca, kısa çalışma ödeneği olarak ödenen sürelerin işçilerin işsizlik ödeneklerinden mahsup edilmeyeceğini de hatırlattı.

Başvurular e-Devlet Üzerinden Gerçekleştirilecek

Kısa çalışma müracaatlarının yalnızca e-Devlet üzerinden 31 Aralık 2020 tarihine kadar yapılabileceğini bunun dışında posta/e-posta kanalıyla herhangi bir müracaat alınmayacağını duyuran Bakan Selçuk, kısa çalışma ödeneği başlama tarihinin 01 Aralık 2020 tarihi ya da sonrası olarak bildirilebileceğini belirtti.

 

Web Banner

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Web Banner

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN