Kılıçdaroğlu: Libya tezkeresine hayır diyeceğiz « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu: Libya tezkeresine hayır diyeceğiz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Libya tezkeresine ‘hayır’ diyeceklerini açıkladı.


Web Banner

Türkiye ile Libya arasında imzalanan askeri mutabakatın ardından, Türk askerinin Libya’ya gitmesi gündemde. Önümüzdeki günlerde, Libya tezkeresi TBMM gündemine gelecek. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, “Bize gelen davete icabet ederiz. Hafter’e karşı Libya’nın yanında olacağız” açıklaması yapmıştı. 

Türkiye, bölgede etkin rol oynarken, ana muhalefet partisi CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu adımlardan rahatsız oldu. Libya için, “Arap çölleri” ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, Ankara’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Libya tezkeresine hayır diyeceklerini belirtti. 

“ARAP ÇÖLLERİNE NİYE GİDİYORUZ”

Türkiye’nin dış politikasının sağlıklı olmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, “Suriye politikasının Türkiye’nin başına açtığı dertleri görmüyorlar mı. İhvan eksenli bir dış politika oluşturursanız geleceğiniz nokta burasıdır” dedi. 

Kılıçdaroğlu, Türk askerinin Libya’ya gitmesiyle ilgili şunları söyledi: 

“Askerlerimizin kanının Arap çöllerine dökülmesini istemiyoruz.Gerek Suriye gerek Libya açısından izlenen dış politika Türkiye’ye yarar değil zarar getirecektir. Mısır tanklarını soktu, ne olacak şimdi? Askerimiz Libya’da Mısır güçleri ile mi çatışacak? Niye gidiyoruz? Kendisini kefenle karşılayanlar vardı, sonra paralı askerleri oldu, onları derlesin toparlasın, göndersin. TSK’yı Libya’ya göndermek asla doğru değil. Türkiye savaşmak için değil, tarafları barıştırmak için orada olmalı, böyle bir rol üstlenmeli”

Web Banner
Web Banner