Kavala dosyasına inceleme « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Kavala dosyasına inceleme

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), işadamı Osman Kavala’nın Gezi Parkı olaylarına ilişkin 1 Kasım 2017’de tutuklanması ve yargılama aşamasında tutukluluk halinin devamına dair tüm kararları, iddianame ve duruşma tutanaklarını istedi.


Web Banner

HSK tarafından İstanbul Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı’na gönderilen yazıda, “Yargı bağımsızlığı ve hâkimlik teminatı ilkeleri temelinde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi’nce yapılan incelemelerde ihlal kararına sebebiyet verip vermedikleri, neden oldukları ihlalin niteliği ve ağırlığı ile ilgililerin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Anayasa ile teminat altına alınan hakların korunması konusundaki gayretleri göz önünde bulundurularak yükselmeye layık olup olmadıklarına karar verilir’ hükmü yer almaktadır” denildi.

TAHLİYE VE YENİDEN TUTUKLAMA

Osman Kavala, 1 Kasım 2017’de tutuklandı. AİHM, 10 Aralık 2019’da hak ihlali kararı verdi. İstanbul 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nce beraat ve tahliye kararı verildi. Tahliye işlemleri sürerken, 2017’den devam eden 15 Temmuz darbeye teşebbüs soruşturması kapsamında yeniden tutuklandı.

Web Banner
Web Banner