Karantinaya alınan bölgeler yüz yüze eğitime ara verildi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Karantinaya alınan bölgeler yüz yüze eğitime ara verildi

Sağlık Bakanlığı’nın son verilerine göre ‘çok yüksek riskli’ kategorisinde yer alan Karadeniz Bölgesi’ Samsun, Ordu, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Sinop ve Çorum’ toplam 15 ilçede 12 mahalle ile 7 köy karantina altına alındı.


Sağlık Bakanı Koca’nın paylaşmış olduğu vaka sayısı haritasına göre 15-21 Şubat 2021 tarihler arasında nüfus oranla en çok vakanın görüldüğü ilk 5 il Karadeniz Bölgesi’nden çıktı.

Sağlık Bakanı Koca’nın açıklamış olduğu il bazlı Kovid-19 haritasında geçen haftaya göre Ordu ve Samsun’da artış olduğu dikkat çekti.

Geçen haftaki tabloda vaka sayısı bakımından kötü durumda olan Trabzon, Giresun ve Gümüşhane’de iyileşme gözlendi.

Bölgede çalışmalarını devam ettiren filyasyon ekipleri, son zamanlarda Kovid-19′ en çok cenaze namazları, taziye ve aile içi ev ziyaretlerinde yayıldığını tespit etti.

Vaka sayıları oransal olarak en yüksek olduğu illerde özellikle cenaze namazlarına katılım 30 kişi ile sınırlandırıldı.

HER 4 VAKADAN 1’İ KARADENİZ’DE

Sağlık Bakanı Koca’nın, “Yerinde karar dönemi ile kademeli normalleşeceğiz” açıklamasıyla gözler, normalleşme takviminde, Bakanlığın kriterlerine göre; ‘çok yüksek riskli’ kategorisinde olan Samsun, Trabzon, Ordu, Giresun ve Rize’nin, normalleşme adımına en uzak iller arasında yer aldığı değerlendiriliyor.

Türkiye nüfusunun yüzde 9,46’sına sahip olan Karadeniz Bölgesi, vaka sayıları göz önüne alındığında yüzde 24,1 gibi büyük fark ile en üst sırada yer alıyor. Türkiye’de yüzde 24,1 oranında her 4 vakadan 1’inin Karadeniz Bölgesi’nde saptandığı sonucu ortaya çıkıyor.

KARADENİZ’DE 12 MAHALLE VE 7 KÖY KARANTİNADA

‘Çok yüksek riskli’ kategorisinde yer alan Karadeniz’de, artan Kovid-19 vakalarına karşı tedbirler sıkılaştırılırken, vaka artışı yaşanan yerleşim yerleri ise karantinaya alınıyor.

Son günlerde en çok vakanın görüldüğü 5 ilin de yer almış olduğu Karadeniz Bölgesi’nde; Samsun, Ordu, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Sinop ve Çorum’da, aralarında köy ve mahallelerin yer aldığı toplam 19 yerleşim yerinde karantina uygulaması başladı.

Trabzon’da 9 ilçeye bağlı 9 mahallede, Samsun’un Ayvacık ilçesine bağlı Söğütpınar ve Şenpınar mahallelerinde, Ordu’nun Altınordu ilçesi Aydınlık Mahallesi’nde, Rize’nin Ardeşen ilçesinde 1 köyün tamamı ile 2 köyde bazı ev ve binalarda, Gümüşhane’nin Köse ilçesi Yuvacık ve Kayadibi köylerinde, Çorum’un Osmancık ilçesine bağlı Aşağı Zeytinli köyü ile Sinop’un Boyabat ilçesine bağlı Oğlakçılar köyünde karantina tedbirleri uygulanıyor.

YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLİP UZAKTAN EĞİTİME GEÇİLDİ

Karantina uygulanan köylerde okullarda yüz yüze eğitime ara verilip uzaktan eğitime geçilirken, jandarma, polis ve filyasyon ekipleri de giriş çıkışların kapatıldığı karantinadaki yerleşim yerlerinde sıkı denetimler gerçekleştiriyor.