Kar yağışı geri dönüyor! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Kar yağışı geri dönüyor!

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı yerini güneşli ve puslu havaya bıraktı, sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıktı. Ancak bahardan kalma günler kısa sürecek. MGM’nin internet sitesinde yer alan tahmin raporuna göre yeni haftanın ilk günü batıdan başlayacak yağışlar hafta sonuna kadar tüm yurtta etkili olacak; İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde kar yağışı görülecek.


Web Banner

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere tüm yurtta kar yağışı etkili oldu. Zonguldak kar yağışı rekoru kırdı, Bolu ise -32 dereceyle en soğuk il oldu. Birçok il hasret kaldığı kara kavuştu. Doğu bölgelerde aşırı soğuklar etkisini hala gösterirken, batıda sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıktı.

İL İL HAVA DURUMU

Peki kar yağışı İstanbul’a ne zaman dönecek? Ankara’da yeniden kar yağışı ihtimali var mı? Yurt genelinde kar yağışı bekleniyor mu? Merak edilen soruların cevabı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı hava tahmin raporunda yer aldı.

YENİ HAFTA YAĞIŞLA GELECEK

İstanbul’da geçtiğimiz hafta sonu ve pazartesi günü etkili olan kar yağışı yerini güneşli havaya bıraktı. Marmara bölgesinde sıcaklıkların önümüzdeki hafta artması, sonraki hafta ise yeni yağışlı hava sisteminin etkisi altına girmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer verilen orta ve uzun vadeli tahminlere göre ay sonunda İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Marmara, Ege’nin iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz’in batı bölgelerinde kar yağışı bekleniyor.

SALI GÜNÜ SICAKLIKLAR DÜŞECEK

Geçtiğimiz hafta sıfırın altına düşen sıcaklıklar Marmara bölgesinde 15 dereceye kadar çıkacak. Yarından itibaren lodosun da etkisiyle batı bölgelerde yağışlı hava etkisini gösterecek. Haftanın ilk iş günü 25 Ocak Pazartesi günü yağışlar daha geniş bir alana yayılacak. Salı günü sıcaklıklarda düşüş görülmeye başlayacak.

Meteoroloji'nin yayınladığı orta ve uzun vadeli hava tahminine göre önümüzdeki hafta yurdun büyük kesiminde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

KAR YAĞIŞI NE ZAMAN GERİ DÖNECEK?

MGM’nin sitesinde yer alan tahminlere göre 27 Ocak Çarşamba günü kar yağışı Marmara’nın batısı ve Ege’nin iç kesimlerinde görülecek. 28 Ocak Cuma günü İstanbul ve Ankara başta olmak üzere; Edirne, Erzurum, Bolu, Konya ve Kayseri gibi illerde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek. Haftanın son iş günü 29 Ocak Cuma ise kar yağışının etkisi doğu bölgelere kayacak.

Web Banner
Web Banner