Kantinci esnafının durumu ne olacak? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Kantinci esnafının durumu ne olacak?


Coronavirüs tedbirleri çerçevesinde alınan okullara ara verilmesi uygulaması Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Bilim Kurulu  tolantısı sonrası yaptığı açıklama ile 30 Nisan 2020 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.

Bu süreçte kantinci esnafının durumu ne olacak?

Konuyla ,ilgili düşücelerini aldığımız Kantin işletmecisi Tanju KARAKUŞ ;”Eğitime verilen aranın uzatılmasının ardından Bu süreçte kantinci esnafı olarak yanımızda çalışanları işsizlik olmasın diye personelimizi işten çıkartmayacağız devletimize ve bu aziz milletimize desteğimiz tamdır. ödemesini gereken kira konusuna açıklık getirilmesi ve mağduriyet oluşmasının önüne geçilmesi gerekmekdedir.

Ayrıca Tatil kararı anî verildiği için kantin raflarında ürünlerin son kullanma tarihi sorun teşkil edebilir,bu esnafın mağduriyetin önüne geçilmesi gerekmektedir.

Sadece İstanbulda 5 bine yakin okul kantini olduğunu varsayarak, Her kantinde ortalama 3 4 kişinin çalıştığını düşünürsek yaklaşık 20 bin kişinin istihtam edildiği ortaya çıkmakta Devlet’ yetkililerinin bu çalışanların mağdur edilmemesi konusunda Kantin işletmecilerine de gerekli desteği yapacaklarına inanıyoruz”dedi.

KAYNAK: http://kamudanajans.com/