KADIŞEHRİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE NELER OLUYOR? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

KADIŞEHRİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE NELER OLUYOR?


Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan yaptığı bir konuşmada, “18 yılda her alanda tarihi eserlere ve hizmetlere imza attığımızı ama eğitim ve öğretimde arzu ettiğimiz ilerlemeyi sağlayamadığımızı düşünüyorum.” ifadelerini dile getirdi.
Sayın Cumhurbaşkanımız aslında samimiyetle bir durum tespiti yaptı.
Bu açıklamanın ardından Yozgat İlimiz ile ilgili bir durum değerlendirmesi yapalım.
Yozgat İli Kadışehri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 07/09/2020 tarihinde Gümüşsu Köyü İlkokulu /Ortaokulu Müdürlüğüne bir öğretmen arkadaşımızı görevlendirdi. Yapılan bu görevlendirmenin ilginç yanı o okulda iki tane kadrolu müdür yardımcısı varken İlçenin farklı bir okulundan sözleşmeli bir öğretmen arkadaşı görevlendirdiler.
Türk Eğitim-Sen Yozgat Şube Başkanlığı olarak konu ile ilgili bilgilendirme yazısı istedik ve sorduk.
1-ilgili okula yapılan görevlendirme kanun ve yönetmeliklere uygun yapılmış mıdır?
2-yapılan bu işlemde kamu zararı var mıdır?
İdare yapılan işlemin yönetmeliğe uygun yapıldığı ve kamu zararı olmadığı yönünde cevap verildi .
İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Aksoy Bey bu görevlendirme ile ilgili doğru yapılğını söylüyor ve ilçesinde kim neyi, ne kadar yapabilir, başarabilir hakkında bilgi sahibiyim diyor. Yani elinde bir terazi ehliyet, liyakat sahibi olanları tarttım ve adil bir şekilde görevlendirme yaptım diyor.
Şimdi Nuri beye sorarlar:Tokat Yeşilyurt İlçesinden bir müdür yardımcısı olarak görev yaparken, Yozgat ili kadışehrine ilçesine görevlendirme gelmesi, geldiği gün büyük bir okula müdür olarak görevlendirmesi bu yukarıda saydıklarımızın hangisine uyuyor?Sizde ne zaman oluştu bu işi yapabilir, başarabilir düşüncesi.
Ben İlçe Milli Eğitim Müdürüyüm. Her istediğimi yaparım, kanun yönetmelik tanımam mantığı ile mi yapıyorsunuz?Yaptığı her işe tamam dedirtip, onaylattırmak, tamam demeyenleri muhalif olmakla suçlayıp size 657 i hatırlatmak üstü kapalı bir tehdit mi?657 DMK ‘na göre her çalışan sorumludur, ben bunları bilmiyorum diyemez. Sizler uymayan hakkında gereğini yaparsınız.
Kendi ekibini kurma yönünde kimden talimat aldığı bilmem ama bu anlayışı sorgulamak takip etmek artık önceliğimizdir. Sözleşmeli bir öğretmen arkadaşı iki kadrolu müdür yardımcısı olan okula görevlendirmek,geldiği gün okulun birine müdür olarak görevlendirmek , ayrıca Nuri beyin Artova İlçe müdürü iken müdür yardımcılığı görevlendirilmelerinde okul müdürünlerinin inhasına dikkate almayıp sendikal ayrımı yapıp atamasının yapılmadığına şahit olduk. Bütün bunlar ilçede konuşulan kendi çalışma ekibini kendinden olanlarla yapmaya çalışıyor fikrini doğruluyor.
Devlet Memurluğunda sadakat gösterilecek yer sendika, vakıf, cemaate göre yapılmaz. Biz bunun acısını 15 Temmuz da ağır ödedik.
Bizim sadakat göstereceğimiz yer devlettir.Sorumluluğumuz aziz Türk Milletinedir.
Sayın Genel Başkanım Talip Geylan ‘ında vurgu yaptığı bu durumların temel sorumlusu, 18 yıldır eğitim yönetimini işgal edenlerdir.
Bu tablo doğal bir sonuçtur; siz, eğitim yöneticilerini liyakat esasıyla değil de mülakatlar marifetiyle ve sadece mensubiyetler üzerinden tayin ederseniz sonuç bu olur.
Eğitim sistemini en ideal şekilde kurgulamış ve planlamalarınızı eğitimin ve ülkenin ihtiyacına göre düzenlemiş olsanız dahi bunları uygulayacak ve sistemi yürütecek olan yönetici kadronuz ehil değilse başarı mümkün değildir.
Yapılacak olan bellidir: Eğitim yönetimi, sendika/vakıf/cemiyet görünümlü yapıların tahakkümünden kurtarılacak ve yönetim süreci sadece liyakatin esas alındığı bir anlayışla yürütülecektir.
Aksi halde, Sayın Cumhurbaşkanı bir yıl sonra da beş yıl sonra da benzer tespitleri dile getirecektir.
Konu ile ilgili olarak Sayın Valimiz Ziya Polat ‘I ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Yazıcı beyi göreve davet ediyorum.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Mahmut Sunay Kabayel
Türk Eğitim-Sen Yozgat Şube Başkanı