İstanbul’da sokağa çıkma yasağı getirmeli! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İstanbul’da sokağa çıkma yasağı getirmeli!


Web Banner

Türkiye’de yeni tip corona virüs (covid-19) vakalarında her gün vaka ve ölümlerde artış gösteriyor.Cumhurbaşkanı Erdoğan en son yaptığı açıklamada Valilerin gerekli tedbirleri alabileceğini belirterek özellikle 30 büyük şehirde farklı önlemlerin alınabileceğini,bu önlemlerin alınmasıyla ilgili Valilerin yetkili olduğunu belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın bu açıklamasından sonra başta İstanbul olmak üzere bazı Valilikler aldıkları önleyici tedbirleri peş peşe açıklamaya başladı.

Salgına en başından doğru ve yerinde kararlarla müdahale eden Devlet kurumlarımızın Dünya’ya örnek olduğu herkesin malumu iken,salgının PİK yapması beklenen bu günlerde ekonomik kaygılardan ziyade insanımızın sağlığı ön planda tutulmalıdır.

Uzmanlar İstanbul’da riskin çok fazla olduğunu belirterek Radikal tedbirler alınması gerektiği yönünde fikir beyan ediyorlar, üstelik şehirler arası yolculuğa da kısıtlama getirildiği bir ortamda ,şehir içi taşımacılığında insanların kalabalıklarda seyahat etmesine niçin müsaade ediliyor? anlamakta zorluk çekiyoruz.

İstanbul Valiliği ivedilikle sokağa çıkma yasağı getirmeli…

Toplu taşıma araçlarıyla işe gitmek zorunda kalan vatandaşlarımız büyük risk altında olduğu göz önünde bulundurularak valiliğin en az bir hafta sokağa çıkma yasağı getirmesi riskin minimuma inmesi açısından çok önemlidir.

KAYNAK : kamudanajans.com

Web Banner
Web Banner