İstanbul’da fırtına çatıları uçurdu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İstanbul’da fırtına çatıları uçurdu

Meteoroloji, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne ve İstanbul için sarı kodlu uyarıda bulunmuştu. İstanbul çevrelerinde kısa süreli ve yerel olarak görülecek olan gök gürültülü sağanak yağış 19.30 itibarıyla başlarken, Kağıthane ve Sultangazi’de fırtına çatıları uçurdu.


Web Banner

İstanbul’da akşam saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Avrupa ve Anadolu yakalarındaki birçok ilçede başlayan sağanak ve fırtına nedeniyle bazı semtlerde ağaçlar devrildi, bazı binaların çatısı uçtu.

FIRTINA AĞAÇLARI DEVİRDİ

Anadolu Yakası’nda yağış Boğaz çevresi ve kuzey kesimlerde etkili oldu. Gök gürültülü sağanak sırasında çakan şimşekler gökyüzünü aydınlattı. Anadoluhisarı Mahallesi Körfez Caddesi’nde fırtınadan dolayı bir ağaç devrildi. Devrilen ağaç nedeniyle cadde çift taraflı trafiğe kapatıldı. İtfaiye ekiplerinin ağacı kaldırma çalışmaları sürüyor. Beykoz’da etkili olan gök gürültülü sağanak ise devam ediyor.

Avrupa Yakası’nda sağanak Mecidiyeköy ve civarında etkili oldu. Sarıyer Poligon Mahallesi Aydınlar Caddesi’nde kuvvetli yağış ve dolu nedeniyle 3 katlı apartmanın çatısı uçarak, otomobilin üstüne düştü. Olay yerine polis, itfaiye ekipleri ve ambulans sevk edildi. Otomobilin yoldan kaldırılması için çalışmalar devam ediyor. Baltalimanı’nda, şiddetli rüzgar nedeniyle bir ağacın gövdesinden kopan parça Sakıp Sabancı Caddesi’ne düştü. Trafik ekipleri, caddede önlem alarak, sürücüleri farklı güzergahlara yönlendirdi. Ağaçtan kopan parçaların yoldan kaldırılmasının ardından cadde trafiğe açıldı. Habibler’de de şiddetli fırtınanın etkisiyle bazı ev ve ahırların çatısı uçtu.

SİLİVRİ’DE DOLU YAĞIŞI

Meteoroloji’nin uyarılarının ardından Silivri’de akşam saatlerinde hava karardı. Bir süre sonra yağmur başlarken, Silivri Sahili’nde kısa süreli dolu yağdı.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Meteoroloji’den yapılan açıklama, “Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün Edirne çevrelerinde başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların zamanla Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul çevrelerinde kısa süreli ve yere olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Kısa süreli kuvvetli yağışla birlikte su baskını, sel, yıldırım, ulaşımda aksamalar yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denilmişti.

Web Banner
Web Banner