İstanbul’da aşılama oranının yüzde 83,4’e ulaştı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İstanbul’da aşılama oranının yüzde 83,4’e ulaştı

İstanbul Valisi Yerlikaya ve YÖK Başkanı Özvar üniversitelerde alınan tedbirleri açıkladı. Toplantıda konuşan Vali Yerlikaya bugün itibariyle İstanbul’da aşılama oranının yüzde 83,4’e ulaştığını söyledi.


Web Banner

İstanbul Valiliği koordinasyonunda yükseköğretimde yüz yüze eğitime ilişkin “2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Salgınla Mücadelede Tedbir ve Uygulamalar” değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Valilikteki toplantıda İstanbul Valisi Yerlikaya, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Recep Ali Er ile İstanbul’daki 11 devlet, 44 vakıf üniversitesi ve 3 meslek yüksekokulu yöneticisi yer aldı.

Yerlikaya, açılış konuşmasında, ilk ve ortaöğretimde yüz yüze eğitimin başlamasının üzerinden 15 gün geçtiğini anımsattı.

“Yüz yüze eğitim sadece mekansal bir mesele değildir”

Eğitimde teknolojik olanaklardan, hibrit eğitim modellerinden sonuna kadar yararlandıklarını vurgulayan Yerlikaya, ”Ancak bilim insanlarımızın da üzerinde ısrarla durdukları gibi yüz yüze eğitim sadece mekansal bir mesele değildir. Okullar, üniversiteler ortak çalışma kültürünün geliştiği kültür, sanat ve spor aktivitelerinin yapıldığı mekanlar; sosyalleşme ve iletişimin A, B, C’si. Ayrıca yüz yüze eğitim, iletişim ve öğrenme süreçlerini, pedagojik gelişimi doğrudan etkileyen bir model” diye konuştu.

Yerlikaya, geçen yıla göre bu yıl COVID-19’la mücadelede aşı gibi güçlü bir imkan olduğuna işaret ederek, “Bugün itibarıyla aşılama oranımız yüzde 83,4. 15-18 yaş arası birinci doz aşılama oranımız ise kısa sürede yüzde 49,5’e ulaştı. Yani her iki gencimizden biri aşısını yaptırdı” dedi.

Web Banner
Web Banner