İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan İstanbul için kar uyarısı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan İstanbul için kar uyarısı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul’da hafta sonu kar yağışının etkili olacağını duyurdu.


Web Banner

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olduğu İstanbul’un, pazar günü Sibirya kökenli daha soğuk bir havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Soğuk hava ve fırtınanın beraberinde, il genelinde karla karışık yağmur ve kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanması bekleniyor.

Pazar sabah saatlerinden itibaren şehir merkezinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görülmesi beklenen yağışların kuzey ve yüksek kesimlerde (Çatalca, Arnavutköy, Çekmeköy, Beykoz, Şile, Aydos ) kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Pazar günü etkili olacak

Yağışların öğle saatlerinden sonra il genelinde fırtına ile birlikte yer yer kuvvetli kar şeklinde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor. Perşembe sabah saatlerinde kadar İstanbul üzerinde etkili olması beklenen Sibirya kökenli soğuk hava dalgası nedeni ile sıcaklıkların yer yer sıfır derece ve altına gerileyebileceği, beraberinde buzlanma ve don olayları ile birlikte kuvvetli, yer yer yoğun kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği tahmin ediliyor.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan İstanbul için kar uyarısı

“Tedbirli ve dikkatli olalım”

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da şu ifadeleri kullandı;

Kıymetli Hemşehrilerim, 16.00 itibarıyla Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgilere göre İstanbul’da; Cumartesi ve Pazar günü karla karışık yağmur beklenmektedir. Lütfen tedbirli ve dikkatli olalım. Gelişmelerden sizleri sürekli bilgilendireceğiz.

 

Web Banner
Web Banner